RIHL

Divji petelini čez Manheim proti Detroitu

Objavljeno 04. oktober 2012 23.16 | Posodobljeno 04. oktober 2012 23.16 | Piše: B. F.
Ključne besede: inline hokej

Inline hokejsko moštvo RIHL Divji petelini, kombinirano z nekaj igralci iz drugih klubov, se danes ponoči odpravlja v nemški Manheim na kvalifikacijski turnir ameriške inline hokejske zveze MLRH.

Edini slovenski predstavniki na tem turnirju si bodo poskušali zagotoviti nastop na svetovnem prvenstvu zveze MLRH naslednje leto v Detroitu v ZDA. Sistem igranja je naporen, saj morajo naši predstavniki v soboto odigrati tri tekme v svoji predtekmovalni skupini proti nemškemu moštvu Mainprimaten iz Frankfurta, sledi dvoboj s člani elitne švedske inline hokejske lige Marsblade Capitals ter večerni preizkus proti domačim Manheim Royals. Naslednji dan se odigrata polfinale in finale turnirja, kjer Slovenci v prvi tekmi pričakujejo svoj nastop proti francoskemu prvoligašu Aubagnu ali švedskemu Örebro.

V zadnji pripravljalni tekmi pred odhodom v Nemčijo so Petelini v Ljubljani premagali slovenske prvoligaše Kavke z rezultatom 2 : 0. Kot zanimivost povejmo, da sta v vratih obeh moštev stala Miha Bajt ter Matej Pukšič, oba vratarja Divjih petelinov, ki bosta branila vrata tudi na turnirju MLRH, poleg njih pa gredo na turnir še Bor Ladiha, Miha Bremec (kapetan), Nejc Petrič, Nejc Ravnihar, Andrej Kurnik, Rok Petrič, Rok Vahčič, Tomaž Bergant, Boštjan Fon in Miha Bulovec. Na tekmi si je poškodbo kolka obnovil Peter Kurnik, ki ne bo odšel v Manheim, bo pa v kombijih prostor za Bojana Klavžarja, ki bo na turnirju branil za angleško moštvo iz Southamptona.

 

Deli s prijatelji