RELI DAKAR

Despresu osma etapa, Stanovnik 39.

Objavljeno 13. januar 2014 23.46 | Posodobljeno 13. januar 2014 23.50 | Piše: STA, Ma. F.

Stanovnik je za najhitrejšim zaostal 44 minut, skupno pa je zdaj na 28. mestu s sedmimi urami in 35 minutami zaostanka.

Med avtomobilisti je bil najboljši Katarec Nasser Al-Attiyah.

SANTIAGO DE CHILE – Francoz Cyril Despres (Yamaha) je zmagovalec osme etape vzdržljivostnega relija Dakar. Na preizkušnji od Uyunija v Boliviji do Calame v Čilu, dolgi 700 km, je edini preostali slovenski udeleženec relija Miran Stanovnik (KTM) po neuradnih podatkih zasedel 39. mesto.

Despres je etapo dobil z dvema minutama naskoka pred Špancem Joanom Barredo Bortom (Honda), tretji je bil Španec Marc Coma (KTM). Skupno je prvi Coma, Barreda Bort zaostaja 38 minut, tretji je Španec Jordi Viladoms z uro in 27 minutami zaostanka.

Stanovnik je na današnji etapi za najhitrejšim zaostal 44 minut, skupno pa je zdaj na 28. mestu s sedmimi urami in 35 minutami zaostanka.

Med avtomobilisti, ki so odpeljali drugačno etapo, in sicer 812 km od Salte do Calame, pa je bil najboljši Katarec Nasser Al-Attiyah, minuto in 12 sekund je zaostal Francoz Stephane Peterhansel, tretji je bil Španec Carlos Sainz. V skupnem seštevku vodi Španec Nani Roma, ki ima pred Peterhanslom 23 minut naskoka, Južnoafričan Giniel De Villiers je tretji.

Deli s prijatelji