ROKOMETNA

Denićevi vračajo z obrestmi zaradi poraza Katanca

Objavljeno 03. april 2013 09.10 | Posodobljeno 03. april 2013 09.11 | Piše: D. P., STA

Manjkali bodo Uroš Bundalo, Dragan Gajić in Matej Gaber, še vedno pa je vprašljiv nastop Petra Puclja.

Selektor rokometne reprezentance Boris Denič.

MARIBOR – Slovenske rokometaše drevi v mariborski dvorani Tabor čaka kvalifikacijski dvoboj za nastop na evropskem prvenstvu prihodnje leto na Danskem. Četrtouvrščeni z letošnjega svetovnega prvenstva v Španiji se bodo na tretji kvalifikacijski tekmi skupine šest pomerili z do zdaj neporaženimi Islandci, tekma pa se bo v štajerski prestolnici začela ob 20.15.

Zmaga in remi

Slovenija je na dosedanjih dveh kvalifikacijskih tekmah doma premagala Romunijo in v gosteh igrala neodločeno z Belorusijo, Islandci pa so dobili oba dosedanja dvoboja proti »vzhodnjakom«. Na zaključni turnir se bosta uvrstili najboljši reprezentanci, tekmi z Islandijo – povratna bo v nedeljo, 7. aprila, v Reykjaviku – pa bosta bržkone odločali o zmagovalcu skupine.

Brez trojice

V tokratni akciji ne bo večjih sprememb v igralskem kadru v primerjavi s »špansko zasedbo«. Manjkali bodo Uroš Bundalo, Dragan Gajić in Matej Gaber, še vedno pa je vprašljiv nastop Petra Puclja.

Slovenija je do zdaj z Islandijo odigrala 15 tekem, na njih pa je osemkrat zmagala, petkrat izgubila, tri tekme pa so se končale z neodločenim izidom. Ob zadnjem dvoboju na lanskem evropskem prvenstvu v Srbiji so bili Slovenci v Vršcu boljši s 34 : 32.
 

Deli s prijatelji