AFERA MONTPELLIER

Denič: Upam, da naši fantje ne bodo kolateralna škoda

Objavljeno 03. oktober 2012 19.29 | Posodobljeno 03. oktober 2012 19.29 | Piše: R. T., STA

Selektor slovenske rokometne reprezentance o aferi s stavami v Montpellieru.

Borisu Deniču je bil zaupan štiriletni mandat.

LJUBLJANA – Francoska afera Montpellier odmeva tudi v Sloveniji, saj se v povezavi s stavniškimi goljufijami omenjajo tudi trije Slovenci Primož Prošt, Dragan Gajić in Vid Kavtičnik. Selektor slovenske rokometne reprezentance Boris Denič upa, da se bo čim prej izvedela resnica in da slovenski fantje ne bodo kolateralna škoda francoskega športa.

Počakati, da se konča preiskava

»Vsi smo presenečeni, da se dogaja, kar se dogaja. V tem trenutku ne razpolagam z nikakršnimi informacijami, na podlagi katerih bi lahko napovedoval, kaj se bo zgodilo in kako se bo zadeva razpletla. Najprej bodo morali pravosodni organi v Franciji to temo končati, šele potem bomo lahko v Sloveniji ukrepali. Ne glede na to, kaj bodo pravosodni organi v Franciji odločili, pa se bodo seveda morale odzvati tudi panožne rokometne zveze in Evropska rokometna zveza (EHF). Kolesje se mora odvrteti, mislim pa, da se je šele začelo vrteti. Upam le, da bo nazadnje vse v redu, kako pa bo lahko vse v redu po tem, kar se je že zgodilo, pa ne vem,« je za STA dejal slovenski strateg Denič.

»V tem trenutku ne razmišljam o državni reprezentanci in njihovem nastopu, ampak o njih kot ljudeh in osebah. Upam, da v tej aferi ne bodo kolateralna škoda francoskega športa. Vemo, da so naši fantje tam tujci in vemo, kako se lahko zaplete. Upam, da se ne bo. Ne vemo, kaj se je zgodilo, lahko pa smo prepričani, da bodo sledile kazni, pri čemer ima EHF škarje in platno, vključno s panožnimi zvezami. Do mene bodo prišle že sprejete odločitve in nanje ne bom imel veliko vpliva,« je svoje največje bojazni razkril slovenski selektor.

Vpleteni so del družine

Vratar Prošt in desno krilo Gajić sta člana slovenske reprezentance, Kavtičnik je prav tako bil pomemben člen izbrane vrste. »Oni so del družine. Gotovo je, da Slovenija nima širokega izbora vrhunskih igralcev na tej ravni in seveda se bo njihova morebitna odsotnost poznala. Ampak iti moramo iti, drugače ni mogoče razmišljati,« je še dejal Denič, ki osebno ni niti poskušal stopiti v stik s temi igralci.

»Že zdaj imajo polne glave vsega, ne želim se še jaz vpletati in jim dodatno oteževati stvari. Zadev ne moremo prehitevati, počakal bom, da se afera razjasni in pomiri ter bodo za to pristojne instance sprejele ustrezne odločitve,« je sklenil Denič.

Bobinac: Uradno ne vemo nič

Predsednik Rokometne zveze Slovenije (RZS) Franjo Bobinac je za časnik Delo dejal: »Uradno ne vemo nič, samo spremljamo medije. RZS je na francosko zvezo poslal prošnjo za pojasnilo, odgovor še čakamo. Naša statutarna komisija že pripravlja spremembe disciplinskega pravilnika, s katerim bi preprečili zlorabo športnih stav med igralci. V športu ni prostora za goljufe.«

Deli s prijatelji