PRIPRAVE

Denič si želi le, da bodo vsi zdravi

Objavljeno 03. januar 2015 12.28 | Posodobljeno 03. januar 2015 12.30 | Piše: Marko Uršič

Slovenska rokometna reprezentanca nadaljuje priprave za SP.

Sebastian Skube se je iz dežele Hamleta prišel rokometno brusit za Katar. Foto: Tadej Regent

Svetovno prvenstvo v Katarju za rokometaše, začne se 15. t. m., se bliža, izbranci Borisa Deniča pa se v Zrečah pilijo za naskok na čim boljšo uvrstitev na Arabskem polotoku. Slovenski selektor je za drugi del priprav skrčil seznam igralcev, ki se brusijo, so se pa pridružili legionarji iz Nemčije in Danske. Kot je običaj, ne gre brez poškodb oziroma zdravstvenih težav; po pripravljalni tekmi z Alžirijo v Celju ima krožni napadalec Matej Gaber težave s kolenom, zato v kadru ostaja Blaž Blagotinšek. Marko Bezjak iz Magdeburga je poškodbo prepone pridobil na zadnji prvenstveni tekmi, z Gabrom pa bo vadil po posebej prirejenem programu za ne povsem zdrave igralce. Denič je zato navrgel, da bo reprezentanco za svetovno prvenstvo očitno krojil zdravstveni karton, zaradi Bezjakove poškodbe pa je tudi zaskrbljen.

Slovensko vrsto od 9. do 11. na Danskem na turnirju čakajo gostitelji, Švedi in Islandci; to bo torej povsem druga, trša kost kot v Celju, kjer so se merili z Egiptom in Alžirijo. »Na turnirju bomo videli, kje smo, kaj nam manjka in pri čem lahko na zadnjih nekaj treningih še delamo. Ne bo se dalo igrati z 20 ali 30 odstotki moči, ampak s takšnimi tekmeci le stoodstotno. Upam le na to, da bo zdravstveni karton čist, da ne bo novih poškodb,« Denič stavi na optimistično rešitev.

Odpadel Gorenjev trio

»Dejstvo je, da ne gremo na eno kvalifikacijsko tekmo, gremo na svetovno prvenstvo, igralci morajo biti pripravljeni odigrati osem tekem v dvanajstih dneh. To so povsem drugačne obremenitve in treba je drugače razmišljati,« je še dodal Boris Denič. Odločitve o šestnajsterici potnikov in rezerve za Katar še ni; Denič pravi, da ne namerava hiteti, a se tudi še kako ozira po zdravju in čim manj poškodovanih.

Selektor je selekcioniral kader, za drugi del priprav so odpadli člani Gorenja Staš Skube, Mario Šoštarič in Klemen Ferlin. Sebastian Skube iz kluba Bjerringbro-Silkeborg iz Hamletove dežele je tukaj, navrgel pa je: »Vesel sem, da sem se naposled lahko pridružil kolegom iz reprezentance. Ekipa dela dobro, vseskozi sem bil v stiku s soigralci, ki so bili zadovoljni s treningi. Smo na dobri poti in turnir na Danskem bo pokazal, kaj zmoremo.« Miladin Kozlina iz nemškega Mindna se je po nekajletni odsotnosti vrnil v izbrano vrsto. »Dal bom svoj maksimum in upam, da bomo vsi skupaj zaigrali tako, kot je treba,« je povedal skoraj dva metra visoki in 115 kilogramov težki orjak. 

Deli s prijatelji