ROKOMET

Denič: Borili smo 
se sami proti sebi

Objavljeno 04. maj 2015 13.49 | Posodobljeno 03. maj 2015 22.50 | Piše: M. U.

Slovenski in švedski rokometaši so se v kvalifikacijah za EP po celjski drami z 28:28 razšli brez zmagovalca.

Jure Dolenec je imel opravka z ostrimi švedskimi vikingi. Foto: Tomi Lombar/Delo

V Zlatorogu prava drama. Rokometni Slovenci in Švedi so se po sredinem porazu varovancev Borisa Deniča v Skandinaviji s 24:28 v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo prihodnje leto na Poljskem tokrat pomerili v Celju. Vikingi so takoj prevzeli niti igre v svojo oblast, povedli s 4:0 in Denič je moral zahtevati prvo minuto odmora. Slovenska reprezentanca je v 11. minuti izid poravnala na štiri, a nato so varovanci Staffana Olssona spet pritisnili na plin in povedli s 15:10. Polčas so gostje dobili s 16:13, zato se je vedelo, da bodo slovenski fantje v drugem polčasu uprizorili pravcato ofenzivo.

Tako je tudi bilo. Deničevi so ujeli priključek s Švedi, izid je bil nenehno okoli neodločenega, ni se vedelo, ali bodo na koncu imeli več sreče gostitelji ali gostje. V 44. minuti je Dragan Gajić izenačil na 23:23, dobri dve minuti pozneje pa je za prvo vodstvo iz nasprotnega napada poskrbel Luka Žvižej (bilo je 24:23). V slovenskih vratih je blestel tudi Matevž Skok. Nagrada za domači napor v nihanju na eno in drugo stran je prišla v zadnjih dveh sekundah tekme; Dragan Gajić je pri švedskem vodstvu nepogrešljivo izvedel najstrožjo kazen za prekršek nad Matejem Gabrom in dvoboj se je končal brez zmagovalca z izidom 28:28. Najboljši strelec katarskega svetovnega prvenstva Gajić je bil prvi pri zadetkih tudi na tem srečanju, dosegel jih je trinajst. Jure Dolenec in Sebastian Skube sta jih dodala po tri. Pri Švedih jih je Marcus Olsson zbral pet. Na lestvici ima Švedska po štirih tekmah sedem točk, Slovenija dve manj, za petami ji je Latvija s štirimi, Slovaška pa brez točk čemi na dnu kvalifikacijske skupine. Na evropsko prvenstvo se sicer uvrstita prvouvrščeni reprezentanci iz vsake kvalifikacijske skupine.

Verjeli v zasuk

Slovenski selektor Boris Denič je bil po koncu dramatičnega obračuna razumljivo kritičen. »Zadovoljen sem, vse, kar ni poraz, je dober izid. A občasno sem imel občutek, da se borimo sami proti sebi. Ne vem, ta teden ni bil ravno naš. Ne vem, zakaj takšna živčnost, bili smo v krču. A v športu je tako, da več od poraza tako ali tako ne moreš doživeti,« je imel Denič mešane občutke. Gajić je z igralske strani dodal: »Verjeli smo, da nam lahko uspe zasuk. Z zbranostjo smo na koncu osvojili zasluženo točko.« 

Deli s prijatelji