DIRKA PO ŠVICI

Demareju četrta etapa

Objavljeno 11. junij 2013 23.38 | Posodobljeno 11. junij 2013 23.41 | Piše: STA, Ma. F.

V skupnem seštevku še naprej vodi domačin Mathias Frank (BMC Racing Team), ki ima 23 sekund prednosti pred Čehom Romanom Kreuzigerjem.

Arnaud Demare.

ŽENEVA – Četrto, 161 kilometrov dolgo etapo kolesarske dirke po Švici, je odločil sprint glavnine. Nekoliko presenetljivo ga je dobil 21-letni Francoz Arnaud Demare (FDJ), ki je v zaključku premagal izkušene sprinterje, kot so Avstralec Matthew Goss, Američan Tyler Ferrar in Nemec John Degenkolb, ki so se zvrstili za njim.

Od Slovencev je bil najboljši Grega Bole (Vacansoleil), zasedel je 19. mesto, Jani Brajkovič (Astana) je bil 39., Simon Špilak (Katjuša) 83., Robert Vrečer (Euskatel Euskadi) pa 153.

»Sprint je bil tesen, dan pa težek. Na srečo sem imel dobro pomoč in sem premagal zveneča imena. Imam nekaj izkušenj s klasičnih dirk, na katerih sem se veliko naučil. Imam že nekaj zmag, toda ta je zagotovo najlepša,« je dejal Demare.

V skupnem seštevku še naprej vodi domačin Mathias Frank (BMC Racing Team), ki ima 23 sekund prednosti pred Čehom Romanom Kreuzigerjem. Od Slovencev je najboljši Špilak, zaseda 12. mesto, za vodilnim zaostaja minuto in 50 sekund.

Deli s prijatelji