ŠAMPION

Dejan Zavec ostaja z istim menedžerjem

Objavljeno 17. november 2012 18.08 | Posodobljeno 17. november 2012 18.09 | Piše: Marko Uršič

Slovenski boksarski šampion po operaciji levega komolca prehaja v taktično-tehnični del treninga.

Dejan Zavec razmišlja šampionsko (foto: Marko Pigac).

PTUJ – Boks na olimpijskih igrah v Londonu je postregel z nekaj odličnimi boji in tudi škandaloznimi sodniškimi odločitvami. Posebno Irka Katie Taylor je navdušila za ženski prvenec olimpijskega boksa, slovenskih predstavnikov pa ni bilo. Dejan Zavec je tisti, ki zadnja leta nosi zastavo poklicne plemenite veščine pri nas, osvojil je, in nato izgubil, naslov prvaka po različici IBF v velterski kategoriji, nazadnje pa je boksal marca v Mariboru, ko je z zmago nad Namibijcem Bethuelom Uushono osvojil naslov medcelinskega prvaka po različici WBO. 36-letni Ptujčan je imel v zadnjem času tudi zdravstvene težave, operaciji komolcev, najprej desnega, potem levega, pri 36 letih pa se je obrnil tudi na nadaljnjo kariero in govorice, da bo zamenjal menedžerja.

Za začetek, kako kaj komolca?

»Glede levega komolca si ne belim več glave, kajti je popolnoma zdrav in pripravljen na stoodstotno delo. Prišli smo tako daleč, da smo naredili vse potrebno, to je baza, kondicijsko, telesno, počasi zdaj prehajamo na taktično-tehnični del. To je veliko dela na prvinah oziroma na orodju in seveda počasi tudi sparing. Boksam že s sparing partnerji, a ne redno,« pove za uvod. Kakšen pa je zdaj položaj z menedžerjem Ulfom Steinforthom, govorilo se je, da se razhajata? »V bistvu je nespremenjeno, tako, kot je bilo. Se pravi, najin odnos seveda ni toliko porušen, kot je bilo v zadnjem času povedano. Najino mišljenje ni vedno enako, ampak tudi to je do zdaj obrodilo sadove. Tako se je v bistvu treba zavedati, da sem še vedno pod njegovim okriljem in seveda še nekaj časa bom. Najin odnos se mi zdi primeren.« Kako je z boksanjem v raju tega športa onkraj velike luže? »Po zadnjem obisku v Nemčiji lahko rečem, da je bila tema najinih pogovorov predvsem pot v ZDA, tako da v bistvu zdaj čakam na to, kaj je pravzaprav v njegovi moči oziroma kaj se bo izcimilo iz tega. Moje želje so bile popolnoma jasne, treba se je tudi zavedati, da morda Amerika ni edino izhodišče, ki vedno prinese napredek. Vendar si tega želim iz enega preprostega razloga, ker pač želim doseči osebno rast, osebni maksimum,« pravi o boksanju v ZDA in novem naskoku na najmočnejše.

Želja boks s prvakom

»Nekaj terminov, kdaj bi se lahko spet spopadel, je že možnih. Seveda je to še zelo daleč oziroma je nerealno sploh govoriti o tem. Če mi bo čas dovoljeval in če mi bo seveda moj naslednji dvoboj dovolil iti naprej, bom seveda to tudi storil. Odvisno je tudi od tega, kako bo z drugimi višjepozicioniranimi borci v moji kategoriji, kdo bo ostal brez nasprotnika, kdo se bo pripravljen odzvati na moj izziv. Zelo veliko se dogaja prek spleta in družabnih omrežij, poteka dosti pogovorov med Baileyjem, Bradleyjem, Malignaggijem in podobno, tako da imajo v bistvu bolj ali manj vsi ti borci že zagotovljene oziroma rezervirane termine, kdaj bodo boksali. Zato je moj datum še neznanka, seveda pa si želim, da grem čim prej odboksat. Seveda je moja želja boksati z enim izmed teh prvakov in tudi njihova želja je na koncu koncev nekako podobna. Želje so relativno skupne, seveda morajo te potem tudi najti odziv menedžerjev,« je še navrgel Mr. Sympatikus.

Na domačem Ptuju

Dejan Zavec po vadbi v nemškem Magdeburgu zdaj trenira na domačem Ptuju, v ponedeljek pa v Slovenijo prihaja še njegov trener Dirk Dzemski. Slovenski šampion bo potem naslednja dva tedna vadil v svojem Dejan Zavec Gymu, verjame pa, da bo tudi kmalu izvedel za svoj naslednji dvoboj.

Deli s prijatelji