BOKS

Dejan Zavec kmalu v ring z Bertom?

Objavljeno 10. februar 2014 18.15 | Posodobljeno 10. februar 2014 18.15 | Piše: STA, Ma. F.

Ptujčan ne skriva, da ima z Bertom neporavnane račune.

Dejan Zavec.

PTUJ – Najboljši slovenski boksar Dejan Zavec je danes na twitterju zapisal, da bo v kratkem znova boksal z Američanom Andrejem Bertom. Ta je ptujskemu boksarju naslov svetovnega prvaka po verziji IBF odvzel 4. septembra 2011 v Biloxiju, a so Američanu maja 2012 dokazali zlorabo dopinga.

»Počasi, počasi, počasi ... Nič še ni 'ziher', nekaj se malo 'palimo' prek twitterja, bomo videli. To je povsem normalno v boksarskem svetu, da malo 'zakurimo' dogajanje. Je pa dejstvo, da menim, da še nisem rekel zadnje, in želja po boksanju v ZDA prav gotovo ostaja,« je dejal Zavec, ki je v karieri zbral 33 poklicnih zmag, od tega 18 z nokavtom, trikrat pa je bil poražen.

Neporavnani računi

Nazadnje je Zavec 19. oktobra 2013 premagal Francoza Sebastiena Allaisa, ko je bil boljši po enotni sodniški odločitvi. Od takrat trenira po načrtu, kot pravi, je tudi zdravstveno stanje »BP«.

»Trenutno sem v Miamiju, kjer potekajo pogovori. Ne, saj ne, sem doma, treniram, a računam, da bom čez nekaj tednov le odpotoval čez lužo in resneje začel pogovore o novem dvoboju,« je povedal Mr. Simpatikus. Zaveda se, da pri 37 letih v svoji kategoriji ni več najmlajši, pred seboj tako nima več veliko boksarskih let. »Rad bi, da bi bilo to tekmovalno leto nekakšen mejnik v karieri, saj nimam več veliko časa za odmevnejši izid,« je dejal Zavec.

Ptujčan ne skriva, da ima z Bertom neporavnane račune. »To bi bilo fantastično, če bi se mi uspelo dogovoriti za dvoboj z njim. Upam, da bo tokrat prej opravil dopinški preizkus,« je v šali dejal slovenski šampion, športnik Slovenije leta 2010.


 

Deli s prijatelji