BALINANJE

Dejan Tonejc in Jure Kozjek svetovna prvaka

Objavljeno 26. september 2015 14.25 | Posodobljeno 26. september 2015 14.25 | Piše: STA, K. K.

Zadnji dan balinarskega svetovnega prvenstva na Hrvaškem se je končal imenitno za slovenski tabor.

Zlata medalja.

REKA – Slovenija ima kar dva nova svetovna prvaka. Dejan Tonejc in Jure Kozjek sta zmagala v finalu balinarskega svetovnega prvenstva na Reki ter slovenskemu balinanju prinesla dva nova naslova svetovnih prvakov.

Zadnji dan balinarskega svetovnega prvenstva na Hrvaškem se je končal imenitno za slovenski tabor. Tonejc je v igri v krog v finalu premagal Črnogorca Miroslava Petkovića s 24 : 20 in tako ubranil naslov svetovnega prvaka izpred dveh let v Argentini. Enak dosežek je uspel tudi Kozjeku, ki je bil v finalu klasične igre boljši od Hrvata Anteja Gračića s 13 : 6.

»Vesel sem, da sem drugič zapored svetovni prvak, saj to ni tako enostavno. Na igriščih, na katerih sicer igram za reški Vargon, mi je šlo tako, kot je treba. Hvala številnim navijačem za podporo s tribun,« je povedal Tonejc po velikem uspehu.

Njegov reprezentančni kolega Kozjek pa je takole spregovoril po finalnem dvoboju: »Po neuspehu med dvojicami sem zelo zadovoljen z zlato kolajno. Ves čas sem bil osredotočen na bližanje, najmočnejše orožje Hrvata. Uspelo mi ga je držati na vajetih in nisem imel nobenih težav.«

Deli s prijatelji