USPEH

Dejan Kralj svetovni podprvak v ekstremnem kajakaštvu

Objavljeno 07. oktober 2012 14.18 | Posodobljeno 07. oktober 2012 14.18 | Piše: A. L., STA

Drugi Slovenec na tekmovanju Andraž Krpič je končal na 26. mestu.

IMST – Avstrija je gostila najboljše ekstremne kajakaše, ki so se na reki Ötz na Tirolskem pomerili na svetovnem prvenstvu v ekstremnem kajakaštvu. Do naslova svetovnega podprvaka je priveslal Ljubljančan Dejan Kralj, drugi Slovenec na tekmovanju Andraž Krpič pa je končal na 26. mestu.

Na 200 metrih dolžine razlike 20 metrov višine

Dejan Kralj, uspešni kajakaš, ki je na slalomskih tekmovanjih kolajne osvajal na svetovnih in evropskih prvenstvih ter tekmah svetovnega pokala, se je pogosto udeleževal tudi tekmovanj v ekstremnem kajakaštvu. Na brzicah Wellerbrücke, ki veljajo za ene najzahtevnejših na svetu in vsako leto privabijo najboljše svetovne kajakaše, je Ljubljančan priveslal do drugega mesta. Na progi, kjer se reka na 200 metrih spusti kar za 20 metrov, je zaostal le za predstavnikom Nove Zelandije Samom Suttnom, ki je tokrat slavil že tretjič zapored.

Zahtevna tekma

»Končno se mi je uspelo uvrstiti na zmagovalni oder na tej prestižni tekmi. Tekma je bila zahtevna, a na tako prijetni divji vodi je fantastično tekmovati. Skozi srednji del proge, kjer lahko največ izgubiš, je kajak kar poletel. Čestitke Samu za tretjo zaporedno zmago na tej tekmi,« je po tekmi povedal Dejan Kralj. Tretje mesto je osvojil še en Novozelandec Mike Dawson, prav tako slalomist.

Slovenske barve je zastopal tudi Andraž Krpič, ki je zasedel 26. mesto. V Avstriji je svoje kajakaško znanje kazalo veliko tekmovalcev iz drugih disciplin. Iz slalomskih vrst so se tekmovanja udeležili tudi letošnji olimpijski podprvak Čeh Vavrinec Hradilek, tretji z OI v Londonu Nemec Hannes Aigner, njegov rojak Fabian Dörfler, Čeh Lukaš Kubričan, pa tudi Eric Jackson, eden izmed najboljših tekmovalcev v kajakaškem rodeu.

Deli s prijatelji