TENIS

Danes v Portorožu lopar vihti Žemlja

Objavljeno 03. julij 2013 10.43 | Posodobljeno 03. julij 2013 10.50 | Piše: STA, R. T.

Prvi nosilec portoroškega teniškega turnirja Tilia Slovenia Open 2013 bo zvečer v prvem krogu igral z Mikom Urbanijo.

Grega Žemlja.

PORTOROŽ – Osrednje igrišče teniškega centra v Portorožu bo danes v znamenju slovenskih igralcev. Ob štirih popoldan bo dogajanje odprl Nik Razboršek, nato bo priložnost dobil Blaž Rola, vrhunec pa bo večerni nastop najboljšega slovenskega teniškega igralca Grege Žemlje.

Prvi nosilec turnirja in 55. igralec s svetovne računalniške lestvice Grega Žemlja se bo v uvodnem nastopu – ne pred 20. uro – pomeril s povabljencem in z reprezentančnim kolegom Mikom Urbanijo. Nastop tega sicer še ni potrjen, saj si je 24-letnik v torek poškodoval gleženj pri igranju dvojic.

Pred osrednjim dvobojem drugega dne glavnega turnirja z nagradnim skladom 30.000 evrov bo novi sredozemski prvak med posamezniki in dvojicami ter prvak ameriškega študentskega prvenstva Blaž Rola igral proti Slovaku Karolu Becku, Nika Razborška, ki se je na turnir uvrstil prek kvalifikacij, pa čaka Španec Guillermo Olaso.

V torek je uvodni nastop uspešno prestal tudi drugi najboljši slovenski igralec Aljaž Bedene, medtem ko se je Blaž Kavčič po poškodbi gležnja predčasno poslovil od Portoroža.
 

Deli s prijatelji