ROKOMET

Čudeži se ne dogajajo vsak teden

Objavljeno 18. november 2017 11.38 | Posodobljeno 18. november 2017 11.39 | Piše: Marko Uršič

Celje Pivovarna Laško v ligi prvakov želi še eno presenečenje proti Kielu. Tudi Krim Mercator bo v ligi prvakinj v danskem Nykøbingu iskal dve točki.

Gal Marguč želi rokometašem Kiela še enkrat zasoliti življenje. Foto: Blaž Samec

LJUBLJANA – Po junaški zmagi v nedeljo v Kielu čaka rokometaše Celja Pivovarne Laško v 8. krogu skupine B lige prvakov še domači obračun z nemškim velikanom, dvoboj bo jutri ob 17. uri v Zlatorogu. Za preboj v končnico, osmino finala elitnega tekmovanja, šteje vsaka točka, tudi tokrat pa bodo bojevniki trenerja Branka Tamšeta našiljeni, da še enkrat na kolena položijo novi klub svojega nekdanjega soigralca Mihe Zarabca. »Naša zmaga v Nemčiji je bila gotovo senzacija, vendar je bila glede na videno v vsakem pogledu povsem zaslužena. Način igre, boj, razmišljanje so tlakovali pot do zmage. Ta je predvsem v glavah premagala določeno oviro oziroma dala potrditev, da je tisto, kar delamo in za kar se trudimo na vsakem treningu, prava pot. Pred nami je nova tekma, enak nasprotnik, ki je še vedno favorit, saj gre za velik ustroj, ki se ni mogel načuditi našemu uspehu v Kielu. V športu je vse mogoče, a seveda ne iz tedna v teden. Ta zmaga je tudi spodbodla Kiel, ki se bo v Zlatorogu želel oddolžiti, in to seveda ni voda na naš mlin. A po drugi strani to pomeni še dodaten pritisk na njihovo ekipo, saj to tekmo mora dobiti.

Upam pa, da ne bi zavladala nekakšna evforija, ki je za zdaj ni čutiti in vse bomo storili, da tudi ne bo,« prevelike apetite miri trener Celjanov Branko Tamše. »Kiel ostaja favorit, a naš igralni slog jim ne ustreza,« je svoje dodal kapetan David Razgor. Rokometašice Krima Mercator jutri ob 15.10 v šestem, zadnjem krogu skupine A lige prvakinj gostujejo pri danskem Nykøbingu. Ljubljančanke so si že zagotovile igranje v drugem delu LP, zdaj gre za to, da v ta del prenesejo čim več točk. »Kar žalosti, je to, da treningov ne moremo oddelati v popolni sestavi. Od začetka tedna boleha Elizabeth Omoregie, Aneto Benko muči hrbet. Kar zadeva Nykøbing, sta Kristina Kristiansen in Sarah Iversen verjetno najmočnejši tandem v ligi prvakinj. Če bi dal vse na tehtnico, pa bi rekel, da smo po kakovosti zelo izenačeni. A želimo si dve točki, to bi bila velika deviza za naprej. Veseli smo, da smo v drugem delu tekmovanja, da sledimo ciljem, čaka pa nas peklenski januar,« je navrgel Krimov trener Uroš Bregar. Kapetanka Miša Marinček pa je pristavila: »Želimo osvojiti dve točki, to bi bil velik kapital za nadaljevanje lige prvakinj.« Konec tedna bosta igrala tudi slovenska predstavnika v pokalu EHF; Koper 2013 bo v uvodni tekmi tretjega kroga drevi ob 19. uri gostoval pri poljski Gwardii iz Opol, Riko Ribnica pa se bo jutri ob 16.30 v gosteh pomerila s finskim klubom Riihimäen Cocks.


Pomembna zmaga Gorenja

Rokometaši Gorenja so v 8. krogu skupine C lige prvakov v Rdeči dvorani s 33:29 (17:15) premagali Dinamo iz Bukarešte. Najboljši velenjski strelec je bil Niko Medved z osmimi zadetki, pri gostih jih je Marius Mocanu dosegel sedem. Gorenje na lestvici s Skjernom (tekma manj) in Ademarjem deli prvo mesto z desetimi točkami.

 

Deli s prijatelji