DIRKA PO ŠVICI

Costa ubranil naslov, Špilak 9.

Objavljeno 16. junij 2013 21.40 | Posodobljeno 16. junij 2013 21.40 | Piše: STA, S. U.

Portugalski kolesar najhitrejši tudi na kronometru. Simon Špilak (Katjuša) in Janez Brajkovič (Astana) danes na 8. in 9. mestu.

Portugalec Rui Costa (Movistar) je dobil tako kronometer kot tudi dirko ter ponovil lanski uspeh v Švici.

BERN – Z deveto etapo, kronometrom od Bad Ragaza do Flumserberga, dolgim 26,8 km, se je končala kolesarska dirka po Švici. Največ uspeha je imel Portugalec Rui Costa (Movistar), ki je dobil tako kronometer kot dirko ter ponovil lanski uspeh v Švici. Med Slovenci sta se danes izkazala Simon Špilak (Katjuša) in Janez Brajkovič (Astana) z 8. in 9. mestom.

Costa je tako prav zadnji dan prevzel majico vodilnega domačinu Mathiasu Franku (BMC). Ta je danes zaostal slabi dve minuti, kar je bilo preveč (dan je začel le s 13 sekundami prednosti), in skupno zmago je tako moral prepustiti Portugalcu, ki je bil v gorski vožnji na čas prepričljiv in je Estonca Tanela Kangerta premagal za 21, Nizozemca Baukeja Mollemo pa za 29 sekund. Frank je domačo dirko končal šele na petem mestu.

»Lepo je zmagati. Ta etapa je bila zelo pomembna, lepo je bilo dobiti priložnost za skupno zmago, ekipa pa me je odlično vodila do nje. Na dirki po Švici je lepo zmagati, meni je to uspelo dvakrat, pa še dve etapni zmagi imam. Težko bi bilo še boljše,« je bil po razpletu zadovoljen portugalski kolesar.

Špilak na 9. mestu

Na dirki je nastopila četverica Slovencev. Špilak je danes zaostal minuto in pet sekund, Brajkovič še sekundo več. Na 67. mestu je preizkušnjo končal Grega Bole (Vacansoleil, +5:09), na 71. pa Robert Vrečer (Euskaltel-Euskadi, +5:22). Skupno je bil na 77. izvedbi dirke po Švici najvišje Špilak, in sicer na 9. mestu (+2:42), Brajkovič je bil 14. (+5,36), 73. je bil Grega Bole (+45:18), 126. pa Vrečer (+1:15:13).

 

Deli s prijatelji