LIGA EBEL

Clarkson 11. okrepitev iz NHL

Objavljeno 24. oktober 2012 19.27 | Posodobljeno 24. oktober 2012 19.29 | Piše: R. T., STA

Moštvo Red Bull Salzburg je okrepil Kandčan David Clarkson iz NHL moštva New Jersey Devils.

SALZBURG – Potem ko so bili v Salzburgu med zadnjimi klubi v ligi EBEL, ki so izkoristili prekinitev dela v ligi NHL in v svoje vrste pripeljali prvo okrepitev z druge strani Atlantika, so zdaj pohiteli s podpisovanjem pogodb, saj so se danes dogovorili še z enim NHL-ovcem. Za Rdeče bike bo začasno igral tudi David Clarkson iz New Jerseyja.

Pred dvema dnevoma so na Solnograškem sklenili prvo pogodbo z igralcem iz lige NHL, Švedom Tobiasom Enströmom iz Winnipega, zdaj pa še z 28-letnim Kanadčanom, ki je član finalistov zadnje sezone, New Jersey Devils. Podobno kot večina igralcev, ki v Evropi išče začasno delo, je Kanadčan sklenil pogodbo do konca sezone s klavzulo o takojšnjem odhodu, ko se bo tekmovanje v NHL začelo. Clarkson v ligi NHL igra od leta 2007, na 378 tekmah pa je doslej zbral 82 golov in 64 podaj.

V razširjenem avstrijskem prvenstvu je tako zdaj že enajst igralcev iz NHL: Slovenec Jan Muršak pri Telemach Olimpiji, Kanadčani Corey Potter pri Dunaju, Bryan Bickell v Znojmu, Dustin Jeffrey pri Medveščaku, Sam Gagner in Tyler Myers v Celovcu, Clarkson v Salzburgu, Šved Tobias Enström v Salzburgu, Avstrijci Michael Grabner v Beljaku, Thomas Vanek v Gradcu ter Andreas Nödl v Innsbrucku. Tako le en klub, madžarska Sapa, ostaja brez začasne okrepitve iz NHL.

Deli s prijatelji