DIRKA PO ITALIJI

Chavez zmagovalec 14. etape

Objavljeno 21. maj 2016 23.56 | Posodobljeno 21. maj 2016 23.57 | Piše: STA, T. Pa.

Kruijswijk je skupni vodilni.

Na Giru se letos dogaja marsikaj nezaželenega – zdaj še izbruh Etne.

ALTA BADIA – Kolumbijec Esteban Chaves je zmagovalec kraljevske, 14. etape kolesarske dirke po Italiji, ki se je po 210 kilometrih končala v Corvari, član ekipe Orica GreenEdge pa je imel največ moči v zadnjih metrih in odbil sprint štiričlanske skupine. Rožnato majico vodilnega je oblekel Nizozemec Steven Kruijswijk iz LottoNL-Jumba.

Sedemindvajset kilometrov pred koncem etape je prvi napad sprožil Nibali, ki je zlomil Španca Alejandra Valverdeja in Kostaričana Andreya Amadorja, po 13. etapi nosilca rožnate majice. Nekaj trenutkov kasneje je zbežal Atapuma, za njim pa Chaves in Kruijswijk. Nibali je na vso moč zmanjševal zaostanek v boju za skupno zmago, na koncu je prikolesaril do 41 sekund zaostanka za novim vodilnim Kruijswijkom. Tretji je zdaj Chaves, ki zaostaja 1 minuto in 32 sekund. »Vedel sem, da bo prišlo do sprinta in da je Esteban zelo hiter. V glavi sem imel, da moram pridobiti čim več časa za generalno razvrstitev. Vesel sem, da sem imel ob sebi Estebana. Dobro sva sodelovala,« je povedal novi lastnik rožnate majice.

Od slovenske četverice je bil prvi na cilju Primož Roglič (LottoNL-Jumbo), ki je bil z zaostankom 17 minut in 12 sekund 43. in je tudi najvišje uvrščen tudi v skupnem seštevku. Preostali Slovenci so zaostali kar za 43 minut in 47 sekund, Grega Bole (Nippo-Vini Fantini) je bil 140., Luka Mezgec (Orica) 142. in Matej Mohorič (Lampre-Merida) 143.

V nedeljo je na Giru 10,8 km dolg kronometer med Kastelruthom in Seiseralmom, s tem pa nova priložnost za Rogliča za novo vrhunsko uvrstitev po drugem in prvem mestu na prvih dveh vožnjah na čas.

Deli s prijatelji