LIGA EBEL

Celovec nadigral Olimpijo

Objavljeno 24. februar 2015 23.04 | Posodobljeno 24. februar 2015 23.04 | Piše: STA, S. U.

Ljubljančani se vračajo s petardo v mreži.

CELOVEC – Hokejisti Telemacha Olimpije so v tekmi 7. kroga 2. dela lige EBEL v gosteh izgubili s celovško ekipo KAC z 0 : 5 (0 : 3, 0 : 2, 0 : 0). V Celovcu Ljubljančani niso zmagali že dve leti. Tokrat so spet zaigrali močno oslabljeni, za nameček pa še nezbrano začeli in domači so povedli že v 50. sekundi. Sledilo je obdobje enakovredne igre s pravimi priložnostmi za Olimpijo, najlepšo je imel Žiga Pešut, ko je bil sam pred golom, pa zadel vratarja Pekko Tuokkolo, potem pa je še Jaka Zdešar zgrešil nemogoče, ko je zadel le vratnico.

Ob menjavi so sodniki nato Ljubljančanom dosodili preveč igralcev na ledu, številčno prednost pa so domači takoj izkoristili. V zadnji minuti je sledila nova napaka gostov v obrambi in domači so povedli s 3 : 0.

Nadaljevanje tekme je spet prineslo priložnosti gostom, a so vse ostale neizkoriščene. Domači pa so svoje priložnosti natančno izkoriščali in še dvakrat zadeli, tako da je bilo na polovici tekme že 5 : 0. V 38. minuti pa je Tom Zanoški po prodoru zadel le prečko. Gostje so skušali priti vsaj do častnega gola, a jim ni uspelo.

Do konca drugega dela so ostali le še trije krogi, v katerih zeleno-bele čakata tudi še zadnji domači tekmi v sezoni: v petek proti Innsbrucku, v nedeljo proti Bolzanu, 3. marca pa še gostovanje pri Gradcu.

Deli s prijatelji