ROKOMET

Celjskih 1,75 milijona proti pariškim 16,55

Objavljeno 17. oktober 2015 15.03 | Posodobljeno 16. oktober 2015 21.25 | Piše: M. U.

Rokometaši Celja Pivovarne Laško v ligi prvakov gostijo Paris Saint-Germain.

Krožnega napadalca Blaža Blagotinška bodo Parižani pogosto vlekli za dres. (F oto: Ljubo Vukelič)

Thierry Omeyer, Nikola in Luka Karabatić, Daniel Narcisse, Mikkel Hansen, Xavier Barachet, Luc Abalo, Igor Vori. Rokometna reprezentanca sveta? Ne, le Paris Saint-Germain. Pariški povzpetneži se lahko šopirijo s takšnimi rokometaši, ko pa jim vse plačajo Katarci, v Celju pa večino denarja za rokometni pogon prispevajo iz pivovarne iz pisanega mesta nižje ob Savinji. Proračun PSG v novi sezoni je rokometno rekordnih 16,55 milijona evrov, v Franciji je denimo na drugem mestu igralsko slovenski Montpellier (7,49 milijona evrov), Celje Pivovarna Laško pa operira s približno 1,75 milijona evrov, nekaj od tega gre tudi za sanacijo dolgov.

Takšno je življenje, tudi v rokometni ligi prvakov. Celjani so po gostujoči zmagi proti Bešiktašu nanizali tri poraze, v 5. krogu skupine A pa v Zlatorog, tekma bo jutri ob 17. uri, prihaja prav PSG. Celjskemu športnemu ponosu se s porazi sicer izmika mesto, ki bi prineslo osmino finala LP, iluzorno pa je tudi pričakovati, da bi proti zvezdnikom iz mesta luči, igralska kakovost se v Parizu kar tre, lahko objektivno iztržili kaj več kot poraz. A šport je šport, dokler se tekma ne odigra, ne vemo, kdo je zmagovalec. Bo pa jutri seveda tudi zelo pestro na klopi. Celjski strateg Branko Tamše se bo namreč nameril na nekdanjega celjskega trenerja in slovenskega selektorja Zvonimirja Serdarušića, pomočnik tega pa je selektor Švedske Staffan Olsson.

V zasedbi iz mesta pod Starim gradom imajo še naprej težave s poškodbami, zdaj pa tudi z virozo. Mihe Zarabca spet ni pričakovati na igrišču, Tamše pa na vprašanje, ali bo igral, hudomušno pravi, da videoigrice lahko igra brez težav. Negotova pa sta tudi nastopa kapetana Luke Žvižeja in viroznega vratarja Ivana Gajića. Pred njim sta že zbolela Grega Potočnik in fizioterapevtka.

Bliskovita vojna

»Lahko vidimo, da je PSG začel jemati zalet in se iz dneva v dan dviguje, kar je glede na njegovo zasedbo in izjemne posameznike povsem normalno. Proti njim moramo biti zbrani in pametni v napadu, izkoristiti čiste priložnosti, ne streljati iz neizdelanih akcij in se čim hitreje vrniti v obrambo. V nasprotnem primeru lahko doživimo usodo z zadnje tekme proti Flensburgu, ta je uprizoril nekakšno bliskovito vojno. Ne dvomim pa o boju svojih fantov. Zelo lepo je igrati ligo prvakov, če si v formi, torej ko si konkurenčen, drugače pa je v položaju, v katerem smo, ko te poleg vsega na domačem prizorišču vsake tri dni čakajo pehotne mine,« se zahtevne naloge zaveda Branko Tamše. »Glede poškodb in bolezni se vse skupaj vleče že od samega začetka sezone in gotovo se bo počasi oziroma nekoč obrnilo v bolj pozitivno smer. Nam te zdravstvene težave onemogočajo predvsem normalen trening in uigravanje, ob tem da igramo proti ekipam, ki vsaj zadnje štiri (Flensburg, Pariz in nato še Kiel in Veszprem) lahko vse upajo na naslov evropskega prvaka in večinoma nimajo podobnih težav kot mi,« je še dodal trener slovenskih prvakov.

Zelo zanimivo izjavo pa je pred obračunom s Paris Saint-Germainom podal desni zunanji igralec Šime Ivić. »Četudi lahko gledamo na nekatere igralce na nasprotni strani kot na vzornike, se ne bomo kar predali in jih le gledali, temveč se bomo z njimi borili. Imamo svoj dres, svoje barve, svoje navijače, za katere se bomo bojevali na tekmi,« je poudaril Hrvat.
 

Deli s prijatelji