ROKOMET

Celjanom primanjkuje izkušenj

Objavljeno 06. oktober 2014 13.04 | Posodobljeno 06. oktober 2014 13.04 | Piše: M. U.

Rokometaši Celja Pivovarna Laško so v drugem krogu lige prvakov izgubili v Montpellieru. Bolj izkušenim Francozom je na roko šla tudi poškodba prvega celjskega strelca Sliškovića.

V prvem polčasu odlični Ivan Slišković zaradi poškodbe Celjanom v Montpellieru ni mogel pomagati do konca. Foto: Aleš Černivec/Delo

Če nogometaši pridno igrajo svojo ligo prvakov, nočejo za njimi preveč zaostajati niti tisti, ki v rokah držijo rokometno žogo. Evropski klubski prvak iz leta 2003 Montpellier je tako v svoji dvorani Park & Suites Arena pričakal zmagovalca lige prvakov iz leta 2004 Celje Pivovarno Laško. Južnofrancoski predstavnik in savinjski športni ponos sta v uvodnem krogu izgubila, ker pa so Galci s štirimi slovenskimi igralci (Vid Kavtičnik, Dragan Gajić, Jure Dolenec in Matej Gaber, peti Borut Mačkovšek je poškodovan) igrali v domačem dvorišču, so po porazu v prvem krogu z enajstimi zadetki razlike v Nemčiji želeli skalp slovenskega moštva. Dvoboj se je v prvem polčasu odvijal s turbo hitrostjo. Slovenski Francozi so vklopili motor renaulta, takšnega iz Novega mesta pa tudi Celjani. Rokometni pivovarji so začeli odlično, povedli s 6:2, 9:3 (12. minuta), nato pa je Montpellier izrabil celjski padec zbranosti iz se z dvema zadetkoma z igralcem manj in na valu zanosa v 20. minuti približal na 10:11. Četa trenerja Branka Tamšeta je sicer večji del kot veter pihala skozi luknje v domači obrambi, legendarni hrvaški vratar Venio Losert ni imel odgovorov za vse, Ivan Slišković pa se je v napadu odlikoval s šestimi zadetki. Miha Zarabec je iz sedemmetrovke uprizoril tudi vrhunsko potezo in zadel, potem ko je Loserta zlobiral oziroma premagal s strelom v loku nad njegovo glavo. Montpellier je v napadu težko našel odgovore za celjsko obrambo, vratar Urban Lesjak je zbral sedem obramb.

Tudi v drugem polčasu je bil vrtiljak. Francozom je sredozemski jugo dal vetra v jadra, mešali so akcije in v 37. minuti celo izenačili na devetnajst. Vid Kavtičnik je naravnal merila na svojem topu, v prvi polovici polčasa zadel kar štirikrat in v 43. minuti so montpellierjevci celo povedli prvič na tekmi (23:22). Dve igralni minuti pozneje so imeli dva zadetka prednosti (25:23), a mladi in poletni Celjani so jim še pihali za ovratnik. Nato pa so izkušnje Loserta, dvakratnega olimpijskega zmagovalca s francosko reprezentanco Michaëla Guigouja, Vida Kavtičnika, Tunizijca Issa Teja prevagale, Savinjčanom se je poznalo tudi, da do konca tekme zaradi rdečega kartona, udarec po obrazu, ni mogel vstopiti Vid Poteko. V prelomnem obdobju se je Slišković še poškodoval, tako da Branko Tamše ni imel več veliko možnosti, da bi svoje utrujene bojevnike osvežil za kratek čas na klopi. Od (pre)mlade ekipe je bilo pričakovati, da bo v ligi prvakov prikazala spremenljive predstave, v Montpellieru so za konec padli v zbranosti in tudi psihološko, tako da je tretji z lanskega francoskega prvenstva na koncu pobral smetano z zmago 35:29 (14:18). Celjane nova tekma v elitnem klubskem tekmovanju čaka že v četrtek, v Rusiji jih pričakujejo čehovski medvedi.

Deli s prijatelji