PRED SEZONO

Celjani z nižjimi plačami po osemnajsto zvezdico

Objavljeno 27. avgust 2013 14.31 | Posodobljeno 26. avgust 2013 21.23 | Piše: Marko Uršič

V Rokometnem klubu Celje Pivovarna Laško so predstavili cilje za novo sezono.

Rokometaši Celja Pivovarne Laško se hočejo vrniti na šampionska pota. Foto: Roman Šipič/Delo

Pogled s celjskega gradu je res vreden svoje lepote, tako s pokrajinskega kot šampionskega vidika, in ravno v prijetnem okolju gostinskega objekta Pri Kmetec nad talno ravnjo mesta ob Savinji so se prvič pred novo sezono javno predstavili rokometaši Celja Pivovarne Laško. Ker že tri sezone niso bili državni prvaki, je jasno, da bodo letos z vsemi silami naskakovali osvojitev prestižne lovorike. Dobro voljo je visoko nad Celjem ponazorila tudi opazka, da dim, ki se je dvigal iz daljine, pošiljajo iz Velenja. Sporočajo namreč, da ne bodo predali naslova najboljšega v Sloveniji.

Trener Vladan Matić se zaveda, kaj ga čaka. »Vidim, da nas vsi postavljajo v prvi plan za osvojitev naslova, kot prvega favorita. Ne bežim od te odgovornosti, sprejemam to vlogo. Napraviti moramo še korak naprej. Že do sredine septembra želimo biti za ligaški obračun z Gorenjem in tisti z Zagrebom v ligi prvakov v vrhunski formi, zato smo tudi v pripravah igrali proti težjim tekmecem in na težjih turnirjih,« je povedal strateg rokometnih mož iz knežjega mesta.

Celjanom se je za novo sezono kot okrepitev pridružil le en novinec, Hrvat Ivan Slišković. »Ekipa me je super sprejela, hitro sem se vklopil. Dobro delamo, dobro funkcioniramo. Res je, v najboljši formi želimo biti na začetkih državnega prvenstva in lige prvakov,« je navrgel levi zunanji igralec.

Pungartnik: Ideje ustvarjajo denar

Bolj konceptualen nastop je imel klubski direktor Roman Pungartnik. »Nimamo majhnih ciljev, mogoče pa jih je uresničiti. Državni naslov bi bila osemnajsta zvezdica, s tem bi postali polnoletni. Branimo slovenski pokal, v ligi prvakov želimo spet v osmino finala. Poslovno smo zelo dejavni pri sponzorjih, smo pa nedavno sprejeli drugačno izplačevanje plač na vseh ravneh. Tuja konkurenca je huda, vlagajo velika sredstva. Zato za prihodnost računamo predvsem na lasten kader,« je bil jasen Pungartnik. Klub je namreč tik pred odhodom rokometašev na nemško turnejo v začetku avgusta zmanjšal plače igralcem. Tudi proračun Celja Pivovarne Laško naj bi se za novo sezono gibal približno okoli milijona evrov.

»Gospodarske razmere so slabše, mnogi startamo na ista podjetja. Težje je najti nove vire. Kemija v klubu je zelo dobra. Sicer pa pravim, denar ne ustvarja idej, ideje ustvarjajo denar,« je še o finančni plati pojasnil klubski direktor. Celju Pivovarni Laško pri manjših sredstvih za novo sezono in za različno dinamiko pri pokroviteljskih izplačilih ne gre na roko niti dejstvo, da so se nekatera celjska podjetja odločila, da bodo podprla Eurobasket 2013 na domačih tleh; Slovenija v skupinskem delu igra ravno v celjskem Zlatorogu. A Celje je rokometno mesto z zelo dolgo in bogato tradicijo v tem moštvenem športu. Zato bodo prebivalci mesta ob Savinji podprli domače fante, če bodo ti na igrišču pustili srce in z zmagami potrdili svojo kakovost. Tako kot smo bili včeraj visoko nad Celjem, tako visoko želijo na vrh slovenskega rokometa tudi igralci Celja Pivovarne Laško.

 

Deli s prijatelji