ROKOMET

Celjani z laškim pivom zalili devetnajsto krono

Objavljeno 30. maj 2015 09.22 | Posodobljeno 30. maj 2015 09.22 | Piše: Marko Uršič

Rokometaši Celja Pivovarne Laško v finalu državnega prvenstva še tretjič ugnali Gorenje. Z novim naslovom prvaka so se od savinjskega kluba poslovili Slišković, Skok in Miklavčič.

V Zlatorogu je šampionsko pivo teklo v potokih. (Foto: Tadej Regent)

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so si v domačem Zlatorogu z zmago nad Gorenjem s 33:30 (18:13) v finalu državnega prvenstva priigrali še tretji zaporedni uspeh in tako še devetnajstič šampionsko zadeli tarčo na rokometnem pikadu. Miha Zarabec z osmimi in Ivan Slišković s sedmimi zadetki sta Celjane strelsko vodila k novi lovoriki, Staš Skube s sedmimi in Mario Šoštarič s šestimi pa sta bila tolažilno najboljša pri Velenjčanih. Savinjski fantje so po neporaženi domači sezoni – širše napisano, denimo od februarja 2014, poraz v Mariboru, so dobili vseh petdeset tekem, 41 v ligi, osem v pokalu in tisto superpokalno – složno oblekli majice z napisom Enostavno nepremagljivi. No, tu se jim je primerila slovnična napaka; namesto enostavno bi moralo pisati preprosto. Ni bilo pa napake pri pivu; v zmagovalni pokal so zlili hmeljevo tekočino iz bližnjega Laškega in jo spili, vsak pa si je laško pivsko specialiteto privoščil še v velikem vrčku. Nekateri so pivsko tekočino tudi zlili po glavah soigralcev. Poleg tega je bilo na igrišču v Zlatorogu parkiranih tudi 5000 zelenih pločevink za žejne navijače.

Zaboj piva si je gotovo zaslužil zmagoviti trener Branko Tamše, državni prvak je namreč postal že četrtič zapored. Uvodna naslova si je priigral z Gorenjem, zadnja dva v knežjem mestu. Na obeh klopeh pa v lokalnem in državnem derbiju ni izgubil že petnajskrat zapored. »Zaradi fantov sem izjemno vesel in zadovoljen, saj so zdržali do konca. Na nasprotni strani smo imeli izjemno dobrega tekmeca, ki je že drugo leto skupaj in je v primerjavi z minulo sezono še nadgradil svoj igralski kader. Velenjčane sem pred začetkom sezone štel za favorite, saj smo mi dodobra prevetrili svojo zasedbo, v njej je bilo veliko igralcev brez izkušenj. A najbolj pomembno je, da smo verjeli v lastne sposobnosti in vseskozi delali pravilno, za kar gre velika zasluga mojim sodelavcem v klubu. V domačih tekmovanjih smo bili odlični, tudi v ligi prvakov smo bili zelo dobri,« je dejal Branko Tamše, trener, ki vse, česar se dotakne, spremeni v rokometno zlato.

Spet veliko prometa

Desni zunanji igralec David Miklavčič, tako kot Tamše tudi štirikratni zaporedni prvak, je potrdil, da je novi naslov prineslo trdo delo na pripravah in na treningih. »Pred začetkom nismo razmišljali o tem, da bomo sezono končali s stoodstotnim izkupičkom. Ni bilo preprosto, za to je bilo potrebno veliko psihološke in telesne moči,« je bil slovenski reprezentant zadovoljen po uspešnem koncu. Mario Šoštarič iz velenjskega tabora ni skrival razočaranja. »Pred začetkom sezone smo napovedovali dvojno krono, osvojili nismo ničesar. S celotno sezono ne moremo biti zadovoljni, a v rokometu je tako, da se septembra vse začne znova.« No, po tekmi je Gorenjev trener Gregor Cvijič tudi namignil, da upa, da bo naslednjo sezono še na trenerski klopi šaleškega moštva. V obeh ekipah bo namreč spet kadrovsko nekaj zamenjav, odhodov in prihodov. Iz Celja se Ivan Slišković seli v madžarski Veszprem, vratar Matevž Skok v nemški TuS N-Lübbecke, David Miklavčič pa v francoski Tremblay. V mesto pod Starim gradom, za zdaj, prihajata leva zunanja igralca Brazilec Arthur Malburg Patrianova in Litovec Povilas Babarskas, iz Maribora pa se vrača desni zunanji Žiga Mlakar.

Deli s prijatelji