ODPOVED

Celjani so dali nogo Matiću

Objavljeno 11. december 2013 10.37 | Posodobljeno 11. december 2013 10.47 | Piše: R. T.

Srbski rokometni trener Vladan Matić je zaradi slabih rezultatov moral zapustiti klop Celja Pivovarne Laško.

CELJE – Triinštiridesetletni srbski rokometni strokovnjak Vladan Matić, ki je na klop Celja Pivovarne Laško sedel leta 2011, ni več trener evropskega prvaka iz leta 2004. K temu so pripomogli slabši rezultati v zadnjem obdobju. Sodu je prejšnji teden izbil dno poraz proti velenjskemu Gorenju v domači dvorani Zlatorog.

Iz največjega slovenskega kluba so sporočili: »Vodstvo RK Celje Pivovarna Laško je danes sprejelo težko odločitev. S trenerjem prve ekipe, Vladanom Matičem, se je klub sporazumno dogovoril za prekinitev pogodbe. Do odločanja o tem je prišlo zaradi zadnjega poraza Celja, ki je terjal določene spremembe. Ekipa je že večkrat dokazala, da je sposobna velikih rezultatov ter velikih zmag in vodstvo celjskega kluba še naprej verjame vanjo. Zaradi nekaterih slabših rezultatov se je klub moral odzvati, saj želi v nadaljevanju sezone slediti začrtani smeri in uresničitvi zastavljenih ciljev. Zahvaljujemo se Vladanu Matiču za dosedanje delo in mu želimo vso srečo na nadaljnji poti. V skladu s to odločitvijo se pogodba prekinja tudi celotnemu strokovnemu delu prve ekipe. Ime naslednika bo znano v najkrajšem možnem času.«

Matić se bo zdaj lahko povsem posvetil vlogi selektorja srbske reprezentance, ki jo bo januarja vodil na evropskem prvenstvu na Danskem. Selektor Srbije je postal pred mesecem in pol.


 

Deli s prijatelji