ROKOMET

Celjani še nimajo vrhunskega znanja

Objavljeno 05. oktober 2012 12.34 | Posodobljeno 04. oktober 2012 21.59 | Piše: Marko Uršič
Ključne besede: rokomet Celje

Gorenje je v derbiju rokometne lige v zadnji sekundi zmagalo v Celju.

V Celju ni bilo rokometne nežnosti, Sebastian Skube v primežu Velenjčana Mateja Gabra (foto: Uroš Hočevar).

Pod Friderikov stolp so prišli šaleški graščaki. Posebno na koncu bitke so se vihteli meči, brusilo se je jeklo ob jeklu, zmaga pa je odšla v Velenje. Gorenje je v 5. krogu slovenskega ligaškega tekmovanja v rokometu v zadnji sekundi z zadetkom Klemna Cehteta slavilo v Zlatorogu (25 : 24) in Celju Pivovarni Laško v troboju za naslov prvaka (še Cimos Koper) ušlo na tri točke. Zmaga gostov v sosedskem derbiju je bila zaslužena, a tudi Celjani so imeli priložnost, da se na krilih občinstva zavihtijo do pozitivnega izida. Ose so v tem trenutku boljše moštvo, v celjskem dvorišču so vodili že s šestimi zadetki razlike, a razpoloženi vratar Urban Lesjak je pivovarjem dal možnost, da kaj odščipnejo državnemu prvaku.

Zunanja vrsta igralcev iz mesta ob Savinji, z izjemo Žige Mlakarja, ni opravila svojega, prevečkrat so bili tudi brez ideje, kako ogroziti vrata Ivana Gajića, a z izjemnim desnim krilom Gašperjem Margučem so poskušali Šaleščanom dihati za ovratnik. Kapetan in srednji zunanji igralec Velenjčanov Marko Bezjak tokrat resda ni ponovil bleščeče igre iz uvoda lige prvakov, a Cehte in Jure Dolenec sta Gorenje strelsko vodila do ognjenega konca. Moštveno gledano so ose bolje vkomponirane in kakovostno prečiščene, trener Celjanov Vladan Matić pa ima ob poškodbah veliko skrbi kako kakovostno in drugače dvigniti svoje moštvo. V soboto pa v ligi prvakov prihaja evropski klubski podprvak, madridski Atlético.

Žoga je okrogla

»Do 50. minute smo igrali svojo tekmo, jo nadzorovali, imeli vse niti v svojih rokah. Na plus šest smo zgrešili izjemno veliko čistih strelov, zgodila se je poškodba Dolenca. Celjani so šli v obrambo 4-2, imeli smo tri izključene igralce. Priložnost so zgrabili z obema rokama, prišli nazaj, dvignili dvorano. Imeli so možnost celo povesti, zmagati, a smo na koncu vseeno slavili, čeprav na malce srečen način. A žoga je okrogla, igra se do šestdesete minute. Tako, kot smo imeli dobljeno tekmo, že skoraj izgubljeno, pa spet dobljeno. Suma sumarum, skozi celotno tekmo, menim, da smo zasluženo dobili Celjane na njihovem igrišču,« je trener Gorenja Branko Tamše ocenil videno v Zlatorogu.

»Težko mi je karkoli reči. Vrnili smo se v tekmo, a zgrešili smo preveč čistih priložnosti in sedemmetrovk, da bi zmagali. Žal mi je tudi sebe, veliko energije in truda sem vložil, zaslužili bi si vsaj točko, eno točkico. Neizkušeni smo, a imamo veliko srce. To nas drži. Nimamo znanja, moja ekipa še nima vrhunskega znanja. Kdo ve, koliko hudih, težkih zaušnic še moramo dobiti, da bi se kaj naučili. Upam, da se učimo. Žal mi je fantov, nimam jim kaj zameriti. Zamerim jim lahko nezrelost, taktiko, vse, a srčnosti jim ne morem zameriti. To so hudi udarci zanje. Upam, da se nam bo to nekje vrnilo, da bomo iz tega prišli močnejši. Brez občinstva ne moremo zmagati. Ko nam je najtežje, ga potrebujemo. Nimamo znanja, a z občinstvom to nadomeščamo,« je vidno prizadet pojasnil domači strateg Matić.

Celjske težave s poškodbami

Celje Pivovarna Laško trpi zaradi poškodb. Luka Žvižej bo zaradi tetive zunaj pogona tri tedne, Dejan Perić ne more na vrata, tu je še sveži poškodovanec Rok Žuran. Za vso sezono je zaradi strganih kolenskih vezi izgubljen Gregor Potočnik.

 

Deli s prijatelji