ROKOMETNA LIGA PRVAKOV

Celjani kljubovali bogatim Parižanom, a ostali brez točk

Objavljeno 18. oktober 2015 21.05 | Posodobljeno 18. oktober 2015 21.05 | Piše: STA, S. U.

Gostovanje zvezdniškega PSG, na čelu z najboljšim rokometašem na svetu Nikolo Karabatićem, je napolnilo Zlatorog, gledalci pa so gledali dokaj enakovreden boj.

CELJE – Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v današnji tekmi petega kroga evropske lige prvakov izgubili proti francoskemu PSG s 30 : 32 (15 : 16). Francoska zvezdniška ekipa iz Pariza je v Zlatorogu osvojila pričakovani točki. Odpor slovenskega prvaka je zlomila v drugi polovici tekme in mu prizadejala četrti poraz v nizu v najmočnejšem klubskem tekmovanju na stari celini. Celjska ekipa je po uvodni zmagi nad turškim Bešiktašem nato klonila proti hrvaškemu Zagrebu, poljski Wisli iz Plocka, nemškemu Flensburgu in PSG, v prihodnjem krogu pa bo bržkone znova ostala praznih rok, saj bo gostovala v Kielu. Nemško-slovenski klubski obračun v elitni skupini A se bo v sredo, 21. oktobra, začel ob 18.45.

Celjani so v dvoboju proti najbolj resnim pretendentom za končno zmago v ligi prvakov lahko zaigrali povsem sproščeno. Vloga favorita je bila zavoljo imenitnega igralskega kadra odločno na strani Parižanov. Gostovanje zvezdniškega PSG, na čelu z najboljšim rokometašem na svetu Nikolo Karabatićem, je napolnilo Zlatorog, gledalci pa so gledali dokaj enakovreden boj.

Celjani so bili resda vseskozi v rezultatskem primanjkljaju, a venomer so našli poti in imenitnim tekmecem dihali za ovratnik. Po desetih minutah igre so si priigrali tri gole zaostanka (2 : 5), a že tri minute kasneje so izid poravnali na 6 : 6.

Ne glede na porazen vratarski izkupiček Urbana Lesjaka, ki v uvodnih dvajsetih minutah ni zbral nobene obrambe, so Celjani uspešno kljubovali francoskim zvezdnikom. Do 27. minute je bil izid poravnan (14 : 14), na veliki odmor pa so odšli z zaostankom gola (15 : 16).

V prvem polčasu dokaj medli izbranci nekdanjega selektorja slovenske izbrane vrste in celjske ekipe Zvonimirja Serdarušića, ki so bili v rezultatski prednosti zaradi svoje silne telesne moči in individualnih sposobnostih mednarodne pisane francoske zasedbe, več kot pet tisoč gledalcev v osrednji celjski dvorani pa je v drugem polčasu gledalo povsem enak »rokometni film«.

Varovanci domačega trenerja Branka Tamšeta so si v 37. minuti prvič na dvoboju priigrali primanjkljaj štirih golov (16 : 20). Pet minut kasneje so se z igralcem manj na igrišču Parižanom približali na gol zaostanka (21 : 22), v prelomnih trenutkih dvoboja so se jim prikradle določene napake, tudi njihovi streli niso bili več tako natančno odmerjeni, kot je to bilo v prvi polovici tekme, ob tem so zastreljali še dve sedemmetrovki.

Navzlic temu so deset minut pred koncem imeli le dva gola zaostanka (25 : 27), po izključitvi Vida Poteka pa so v 53. minuti zaostali za pet (25 : 30). A celjsko srce je bilo v današnjem dvoboju veliko, dobrih pet minut pred koncem so se znova približali na dva gola zaostanka (28 : 30), francoska surova moč pa jim je preprečila preobrat.

V celjski ekipi je bil najučinkovitejši Šime Ivić z osmimi goli, Luka Žvižej in Blaž Janc sta jih prispevala po pet.

Deli s prijatelji