LIGA PRVAKOV

Celjani kljub porazu z dvignjenimi glavami iz Kiela

Objavljeno 21. november 2012 22.04 | Posodobljeno 21. november 2012 22.05 | Piše: M. U., STA

Celje Pivovarna Laško – Kiel 26 : 30

Foto: Uroš Hočevar

KIEL – Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v današnji tekmi šestega kroga evropske lige prvakov (skupina B) v gosteh izgubili z nemškim Kielom s 26 : 30.  Celjski rokometaši se po pričakovanju iz Kiela vračajo praznih rok, za svojo predstavo v svetišču evropskega rokometa v zadnjem desetletju pa vendarle zaslužijo najvišjo mogočo oceno. S pogumno in z bojevito predstavo so bili povsem enakovredni mogočnim gostiteljem, ki so se za zmago nad slovenskimi podprvaki morali pošteno potruditi.

Celjska zasedba je doživela četrti sezonski poraz v ligi prvakov

Pred gostovanjem v Kielu so jo premagali madžarski Veszprem, španski Atletico iz Madrida in romunska Constanta, na svojem »kontu« pa ima dve zmagi: Kiel in švedski Sävehof. Branilci prvega mesta in trikratni prvaki v ligi prvakov v letih 2007, 2010 in 2012 si po celjski blamaži niso smeli privoščiti novega spodrsljaja. V uvodnih minutah so zaigrali na vso moč in si priigrali štiri gole naskoka (6 : 2). Njihova igra v napadu na gibljivo postavljeno celjsko obrambo sicer ni bila tekoča, naredili so številne tehnične napake in sprožali strele iz neizdelanih položajev, tako da so večino golov – po izjemno grobi igri v obrambi, ki jo je češki sodniški par Jiri Opava-Pavel Valek dopuščal – dosegli po bliskovitih nasprotnih napadih v režiji Dominika Kleina. A Celjani so se hitro privadili na oster slog gostiteljev, zelo kmalu so vzpostavili ravnotežje na parketu kielske Arene, neustavljiv pa je bil Gašper Marguč, ki je v prvem polčasu dosegel osem od skupno dvanajstih celjskih golov. Do konca polčasa se je odvijal povsem enakovreden boj, mednarodno obarvana nemška zasedba je slovenski nekajkrat ušla za tri gole, a slovenski podprvak je vselej našel način, da ji je zadihal za ovratnik.

Celjani so na velik odmor odšli z zaostankom 12 : 13, v 35. minuti pa je Marguč poskrbel za prvo in edino celjsko vodstvo na tekmi s 15 : 14. Mogočni Kiel je bil v silno neprijetnem položaju, a se je iz njega vendarle izvil. V nadaljevanju je zaigral na vso moč in izkoristil svojo prednost v višini in daljši klopi, z neprestanim dotokom spočitih igralcev pa si je v 40. minuti priigral štiri gole prednosti (20 : 16), pet minut kasneje pa pet (22 : 17).

Trener Vladan Matić je dobrih petnajst minut pred koncem vzel minuto odmora in zahteval igro do zadnjega diha. Njegovi varovanci so v celoti izpolnili njegove napotke. V 47. minuti so sicer prvič na dvoboju zaostajali s šestimi goli (18 : 24), a so zato v obdobju med 48. in 51. minuto naredili delni izid 3 : 0 in znižali na 22 : 25.

V sami končnici so Celjanom malce pošle moči. Dve izjemno naporni tekmi z velikanom klubskega rokometa v petih dneh sta bili za zdesetkano zasedbo enostavno preveč, navkljub temu pa so v Kielu zapustili izjemno lep vtis.

Celjska ekipa bo v naslednjem krogu na domačem igrišču gostila madžarski Veszprem, tekma pa se bo v soboto, 1. decembra, začela ob 19. uri.

Deli s prijatelji