ROKOMET

Cel‘e je še vedno zakon

Objavljeno 09. oktober 2015 10.31 | Posodobljeno 09. oktober 2015 10.33 | Piše: M. U.

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so si v DP znova podredili Gorenje.

Blaž Blagotinšek in celjski soigralci so spet potolkli ose iz Velenja. Foto: Ljubo Vukelič

Celjani se ne dajo, Cel'e je še vedno zakon. V rokometu seveda in še v marsičem drugem ima mesto pod Starim gradom svoj šarm. V prvem ligaškem derbiju nove rokometne sezone je bilo v Zlatorogu vse po starem; Celje Pivovarna Laško je, po portoroškem superpokalu, Gorenje premagala z 28:24 (10:11) in niz zaporednih zmag proti velenjskim osam podaljšala na enajst, na domačem prizorišču, še s pokalnimi boji, pa niso premagani že 57 tekem. Tako rokometni grofi po šestih krogih novega državnega prvenstva vodijo z 12 točkami, klub iz Šaleške doline, katerega glavni pokrovitelj je podjetje gospodinjskih aparatov in bele tehnike, ima dve manj.

Tekma v Celju je bila pravi rodeo. Igralni ritem je bil nor, a rokometaši so številne žoge tudi zastreljali – vratarji so namreč imeli svoj večer – kot vojaški rekruti, ki so prvič na strelišču. Vratar os Benjamin Burić je zbral kar 18 obramb, celjska Urban Lesjak in Ivan Gajić štiri oziroma pet, a Gajić je vrata zaprl pri celjskem nizu za rezultatsko odlepitev. Celjanom je uspeh po dveh zaporednih domačih porazih v ligi prvakov kot obliž na rano, v nedeljo jih v elitnem celinskem tekmovanju v gosteh čaka Flensburg. Gorenje ima nekaj vrhunskih mož, a v postavi tudi zelo šibko točko, v Zlatorogu pa so z napakami tudi izgubili občutno preveč žog, da bi v Šaleško dolino odpeljali prestižno zmago. Najboljši strelci so dali po pet zadetkov: Luka Žvižej in Blaž Janc na domači strani, Staš Skube in Mario Šoštarič na velenjski. V vrstah gostiteljev je brazilski reprezentant Arthur Patrianova spet dokazal, da je zelo eksploziven in inteligenten igralec, z več tekmami po vrnitvi zaradi operacije na nogi se bo igralno le še dvigal. »Tekmo smo odločili z igro v obrambi, in ko se je razbranil še Gajić, smo si priigrali prednost za zmago,« je bil po dvoboju zadovoljen domači strateg Branko Tamše, ki kot trener Celja proti matičnemu klubu Gorenju še ni izgubil.

Vijolični Ivezič

Gregor Cvijič, ki vodi ose, je lahko le ugotavljal: »Razlog za poraz so predvsem tehnične napake, saj smo jih imeli absolutno preveč, devetnajst. Naša obramba je bila dobra, vendar smo v napadu prevečkrat grešili in nato prejeli preveč lahkih golov. Na koncu smo razbranili njihove vratarje in s tem razpadli.« No, na družabnih omrežjih se že pojavljajo tudi pozivi, naj pri rokometaših Gorenja trenerja Cvijiča zamenjajo z Borisom Deničem. Nekdanji slovenski selektor je bil namreč v ponedeljek razrešen kot trener Maribora Branik.

No, novi trener rokometnih vijoličnih pa je znano ime Slavko Ivezič. Nekdanji trener in športni direktor Celja, selektor moške in zdajšnje mladinske reprezentance je v zadnji sezoni vodil Krko. »Kot prvo bi izpostavil, da ni lahko prevzeti moštva, za katerim je že določen del sezone. Ni trenerjev, ki bi imeli čarobno palico, in tudi sam se nimam za takšnega. Zagotovo bosta potrebna določen čas za delo in uskladitev vseh ravni v klubu ter velika mera strpnosti. Menim, da lahko le s trdim delom pridemo do želenih rezultatov,« meni Ivezič, ki ga že danes čaka ligaška tekma z Izolo.

Deli s prijatelji