DAVIS CUP

Čehi izenačili na 1 : 1

Objavljeno 17. november 2012 10.15 | Posodobljeno 17. november 2012 10.15 | Piše: D. P., STA

Ferrer je povedel Španijo v vodstvo, Berdych pa je izid izenačil.

Čehi imajo močno podporo s tribun.

PRAGA – Potem ko je španska teniška reprezentanca v finalu Davisovega pokala v Pragi proti Češki povedla z 1 : 0, branilcem naslova je prvo točko priigral David Ferrer, peti igralec sveta, je Češka po drugem dvoboju dneva izenačila na 1 : 1. Prvi lopar Češke Tomaš Berdych je po treh urah in 58 minutah igre ugnal Španca Nicolasa Almagra.

Ferrer, peti igralec z lestvice ATP, je v prvem dvoboju dneva s 6 : 3, 6 : 4 in 6 : 4 po dveh urah in 58 minutah igre premagal domačina Radeka Štepanka, sicer 37. igralca sveta. »Zelo dobro sem odigral celotni dvoboj. Zadovoljen sem s svojo igro. Sicer smo povedli z 1 : 0, a pot do končnega uspeha je še dolga,« je po zmagi dejal Ferrer, ki je po odpovedi prvega zvezdnika Rafaela Nadala (ta zaradi poškodbe ni zaigral že vse od konca junija, ko je v drugem krogu Wimbledona izgubil proti Čehu Lukašu Rosolu) prvi lopar španske izbrane vrste.

V drugem dvoboju dneva sta pomerila prvi češki igralec Tomaš Berdych in španska številka 2, Nicolas Almagro. Šesti igralec z lestvice ATP je Čehom na veselje 14.237 domačih navijačev prinesel točko, saj je po maratonskem dvoboju s 6 : 3, 3 : 6, 6 : 3, 6 : 7 (5) in 6 : 3 le ugnal 11. igralca sveta Almagra. »Točno to smo danes potrebovali. Glede na vse okoliščine je bilo to največ, kar smo lahko pričakovali proti Špancem prvi dan finala,« je bil po zmagi iskren Berdych.

Danes je na sporedu dvoboj dvojic, ko si bosta na nasprotni strani mreže stali navezi Lukaš Rosol-Ivo Minar ter Marcel Granollers-Marc Lopez.

Deli s prijatelji