MOSTOGRADITELJ

Če bo treba, bo Gogi povezal Udriha in KZS

Objavljeno 28. maj 2014 10.35 | Posodobljeno 28. maj 2014 10.36 | Piše: Drago Perko

Prvi zvezdnik slovenske košarke je napovedal boj za četrtfinale na SP v Španiji.

Goran Dragić – vodja, motivator, povezovalec. Foto: Blaž Samec

LJUBLJANA – »Odločil sem se že pred enim tednom, a sem potreboval čas, da sem se pogovoril z vodstvom svojega kluba in ženo,« je Goran Dragić razkril, zakaj je še teden dni z odločitvijo o igranju za reprezentanco na trnih držal slovensko košarkarsko javnost. V klubu Phoenix Suns so bili nemalo začudeni nad Dragićevo odločitvijo, da poletje nameni reprezentanci, ne pa počitku. »Če bi me vprašali marca, potem ne bi igral. Zdaj pa sem se odpočil, prsti me srbijo, da bi spet zaigral,« jim je pojasnil Dragić. »Moral sem jim obljubiti, da bom vadil po posebnem programu. Pa tudi na Kitajsko ne bom šel,« nadaljuje Dragić, ki ga čez dva tedna čaka še sestanek z vodstvom Phoenixa. »V italijanski Treviso prihaja delegacija Sonc, ki se bo sestala z vodstvom Košarkarske zveze Slovenije,« še pristavi Dragić, ki je vesel, da se je našla kompromisna rešitev. V ponedeljek ga je poklical tudi trener Jeff Hornacek. Nekdanji as Utah Jazza in Phoenixa mu je zaželel, naj pazi nase in naj ne pride preutrujen v Phoenix. Dragić mu je to obljubil, a ga tudi elegantno spomnil, da mu je prav lansko evropsko prvenstvo, pa naj bo še tako naporno, tlakovalo pot do izjemne sezone v ligi NBA.

Srečna je tudi njegova družina, žena Maja in sin Mateo. Pravzaprav je prav reprezentanca kriva, da bo družina več časa skupaj. Če bi Goran zavrnil igranje za Slovenijo, bi moral 1. avgusta za mesec in pol v ZDA, družina bi ostala v Ljubljani. »Ker bom z reprezentanco, se bomo na 4, 5 dni videvali,« Dragić ne skriva navdušenja. Da je povsem pomiril šefe v Phoenixu, je v dogovoru z zastopnikom Radetom Filipovićem v Beogradu opravil še pregled levega gležnja. Rezultati so spodbudni, Dragić pa bo moral po novem z bandažo zaščititi gležnja tudi na treningih, česar doslej ni počel.

Pomlajena reprezentanca

Reprezentanci se bo pridružil že prvi dan priprav, ne bo pa potoval na Kitajsko. V tem času bo Goran treniral v Ljubljani in mislil na svetovno prvenstvo. Zaveda se, da bo reprezentanca spremenjena, drugačna. »Očitno bomo brez Jake Lakoviča in Boštjana Nachbarja. Ne vem, kaj bo z Mirzo Begićem. Na srečo pa imamo dovolj mladih, da se izkažejo,« Goranu optimizma ne manjka, na svetovnem prvenstvu pa s pomlajeno vrsto meri vsaj na četrtfinale. Pričakuje, da bo Slovenija še naprej gojila hitro in atraktivno igro, ki jo je krasila na zadnjem evropskem prvenstvu. Goran ne bi imel nič proti, da bi si v reprezentanci minutažo delil z Benom Udrihom. Selektor Jure Zdovc Šempetrčana še ni poklical, nam je pojasnil Goran. »Ko sva se nazadnje videla, je dejal, da bi rad igral za Slovenijo. Moja naloga je sicer, da igram za Slovenijo, lahko pa sem tudi most med KZS in igralcem. Lahko se zanesejo name. Sicer pa to ni moje delo. KZS mora pristopiti k igralcu. Prej pa še vprašajte Jureta, ali Udriha sploh vidi v svojem konceptu,« Goran da jasno vedeti, kaj pričakuje od Košarkarske zveze Slovenije. »V Španijo ne gremo na izlet!« je sklenil Gogi, ki bo letos prvič organiziral košarkarski kamp, na svoj račun pa bodo na Rogli prišli tudi košarkarji paraplegiki ter 75 srečnih otrok.

 

Deli s prijatelji