V TURČIJI

Čarmanova in Mankoč v sklepne boje

Objavljeno 14. december 2012 16.46 | Posodobljeno 14. december 2012 16.46 | Piše: D. P., STA

»Presrečna sem zaradi izida. Že na evropskem prvenstvu sem vedela, da sem sposobna več, tukaj pa sem dokazala, da sem res dobro pripravljena.«

ISTANBUL – Slovenija bo imela po četrtkovi srebrni medalji Damirja Dugonjića na svetovnem prvenstvu v Carigradu v današnjem popoldanskem programu dva plavalca. Triglavanka Anja Čarman se je kot tretja prebila v finale na 200 hrbtno, Peter Mankoč pa kot šesti v polfinale na 50 delfin.

Navdušena Anja

»Presrečna sem zaradi izida. Že na evropskem prvenstvu sem vedela, da sem sposobna več, tukaj pa sem dokazala, da sem res dobro pripravljena. To je moj drugi najboljši izid v karieri, prvi finale na svetovnem prvenstvu ... Ful zakon,« je po nastopu povedala Čarmanova, ki je plavala 2:04,94.

Popoldan si želi le še enkrat izboljšati svoj dosežek. »Nočem preveč pričakovati. Vse tekmice so dobro pripravljene in imamo zelo podobne izide. Bomo videli,« pravi 27-letna Gorenjka.

Ilirijan v polfinale

Še en dober nastop je uspel tudi 34-letnemu ilirijanu Petru Mankoču, ki se je na 50 delfin kot šesti prebil v polfinale. S časom 23,05 je le za stotinko sekunde zgrešil tri leta star osebni rekord, dosežen prav tako v Carigradu.

»Popoldan bo treba plavati kakšne dve desetinki sekunde hitreje. Moral tvegati s podvodnim plavanjem do 15 metrov in iti po robu, kot v Chartresu v štafeti. Na vse ali nič, saj brez tega nimam možnosti za finale. Težava je le, ker tukaj v bazenu ni oznak, sicer smo natrenirani, a malo bo treba tvegati tudi diskvalifikacijo. Če mi uspe, verjamem, da se lahko uvrstim tudi med najboljših osem,« je po tekmi povedal Mankoč. Konkurenco pa je že zjutraj osupnil Brazilec Nicolas Santos z novim rekordom prvenstev 22,40.

Deli s prijatelji