DIRKA PO ŠPANIJI

Cancellari kronometer v Tarazoni, Nibali v skupnem vodstvu

Objavljeno 04. september 2013 23.26 | Posodobljeno 04. september 2013 23.26 | Piše: STA, M. U.

Brajkovič nastopil solidno.

Italijan Vincenzo Nibali. Foto: Reuters

Švicarski kolesar Fabian Cancellara, štirikratni svetovni in olimpijski prvak iz Pekinga v kronometru, je v 11. etapi dirke po Španiji, v kateri je bila na vrsti njegova specialnost, dokazal, da bo na svetovnem prvenstvu spet nevaren za zlato kolajno.


Na 38,8 kilometra dolgem kronometru je namreč premagal vse tekmece, kar za 37 sekund pa je bil boljši od svojega glavnega konkurenta in aktualnega svetovnega prvaka, Nemca Tonyja Martina, ki v pravih kronometrih letos še ni bil poražen. Tretje mesto je zasedel Italijan Domenico Pozzovivo, četrto pa njegov rojak Vincenzo Nibali. Kolesar Astane je tudi prevzel skupno vodstvo, saj je do zdaj vodilni Američan Chris Horner za njim zaostal skoraj minuto in pol ter nazadoval na četrto mesto. Pred njim sta še Irec Nicolas Roche in Španec Alejandro Valverde.

Brajkovič solidno

Zelo dobro se je na progi, ki je najprej ponujala dolg blag vzpon, nato pa prav tako blag spust, odrezal Jani Brajkovič, ki je z zaostankom minute in 53 sekund zasedel deveto mesto. V skupnem seštevku je napredoval na 21. mesto, za Nibalijem zaostaja devet minut in 14 sekund. Bole je zaostal 11 minut in tri sekunde, zasedel je 182. mesto, prehitel pa le tri tekmovalce.

Deli s prijatelji