TEKMOVANJE

Bychkova in Vodičar spet zmagala

Objavljeno 20. april 2015 12.50 | Posodobljeno 20. april 2015 12.51 | Piše: STA, P. Pa.

Nastopilo je več kot 280 parov iz 21 držav.

LJUBLJANA – V nedeljo pozno zvečer se je v Ljubljani končalo veliko mednarodno plesno tekmovanje v standardnih in latinsko-ameriških plesih. Nastopilo je več kot 280 parov iz 21 držav, slovenski predstavniki pa so se dobro odrezali. Nadiya Bychkova in Miha Vodičar sta zmagala med člani v latinsko-ameriških plesih.

Pred domačim občinstvom

Tekmovanje v različnih starostnih kategorijah v organizaciji PK Urška je ponudilo napete boje, kjer so si vrhunske uvrstitve priplesali tudi slovenski pari. Že v soboto sta se na najvišjo stopničko med člani v latinsko-ameriških plesih povzpela aktualna evropska prvaka v kombinaciji desetih plesov Miha Vodičar in Nadiya Bychkova.

»Tekma je bila lepa, plesala sva dobro in tudi rezultat ni izostal. Vesela sva, da sva izkoristila dobro formo z evropskega prvenstva in tako tudi na domačih tleh ubranila zmago ter se tako zahvalila domačemu občinstvu, ki naju podpira,« sta povedala zmagovalca, ki pa sta nedeljski nastop v standardnih plesih izpustila zaradi plesalkine lažje poškodbe hrbta.

Na drugem mestu sta končala Giacomo Lazzarini in Robereta Benedetti iz Italije, na tretjem pa Ivan Sizincev in Galina Sizinceva, ki sta zastopala Rusijo. V isti kategoriji sta slovenske barve zastopala še brat in sestra, Matej in Anja Pritekelj, ki sta tekmovanje končala v polfinalu z delitvijo 10. do 11. mesta, tik za njima pa sta se uvrstila Jure Bergant in Ana Mesec.

Par Bergant-Mesec je imel tudi najbolj naporen urnik prvega dne tekmovanja, saj je nastopil tako med člani kot starejšimi mladinci, kjer jima je na koncu uspelo stopiti tudi na najvišjo stopničko.

Mednarodno tekmovanje

V nedeljo so se plesalci v najmočnejših kategorijah pomerili v standardnih plesih in tudi tokrat sta v obeh, tako starejši mladinski kot članski kategoriji, dobro plesala mlada Bergant in Mesečeva, ki sta za malenkost zgrešila finale med člani in suvereno zmagala v svoji kategoriji. V finalu med starejšimi mladinci sta se jima pridružila še Martin Mestek in Tadeja Pavlič, ki sta zasedla končno četrto mesto.

Glavno slovensko orožje v standardnih plesih po odsotnosti Vodičarja in Bičkove sta bila med člani tako njuna klubska kolega Tine Kranjc in Saša Ul iz plesnega kluba Pingi. Par si je priplesal četrto mesto. V članski konkurenci sta slavila Madis Abel in Aleksadra Galkina iz Estonije.

V Ljubljani so sicer zaplesali pari iz Albanije, Avstrije, Bosne in Hercegovine, Bolgarije, Češke, Črne gore, Estonije, Finske, Francije, Grčije, Italije, Japonske, Madžarske, Nemčije, Poljske, Rusije, Slovaške, Slovenije, Srbije in Turčije.

 

 

Perfect couple Nadiya Bychkova& Miha Vodicar, perfect rumba. <3 ;)

Posted by Arnej Ivkovič on 19. april 2015
Deli s prijatelji