OP ZDA

Britanec Bedene in Švicar Federer naprej

Objavljeno 02. september 2015 00.22 | Posodobljeno 02. september 2015 00.22 | Piše: STA, S. U.

Bedene je premagal Gulbisa.

NEW YORK – Slovenec z britanskim potnim listom Aljaž Bedene je uspešno začel nastope v Flushing Meadowsu. V 1. krogu je premagal Latvijca Ernestsa Gulbisa. Ta je dvoboj predal pri zaostanku 6 : 3, 4 : 6 in 3 : 0.

Posloviti se je morala Lucie Šafař ova, ki jo je izločila nepostavljena Ukrajinka Lesja Curenko s 6 : 4, 6 : 1. S tem bo odleglo vsem, ki morajo vedno znova v naboru nestandardnih znakov iskati črko 'ř ', če hočejo pravilno napisati priimek Čehinje.

Angelique Kerber, 11. nosilka, je nepostavljeno Romunko Alexandro Dulgheru premagala s 6 : 3, 6 : 1, napredovala pa je tudi četrtopostavljena Danka Caroline Wozniacki.

Druga nosilka Romunka Simona Halep pa se je v drugi krog pričakovano uvrstila, potem ko je njena tekmica, v Splitu rojena Novozelandka Marina Eraković zaradi poškodbe kolena predala dvoboj v drugem nizu pri vodstvu Halepove s 6 : 2, 3 : 0.

Pri moških sta svoje delo danes po pričakovanjih opravila šesti nosilec, Čeh Tomaš Berdych, ki je izločil Američana Bjorna Fratangela, in drugopostavljeni Švicar Roger Federer, ki je gladko ugnal Leonarda Mayerja. Oddal je le pet iger.

Deli s prijatelji