WIMBLEDON

Britanci čakali skoraj 40 let, Pliškova nova številka ena

Objavljeno 11. julij 2017 23.13 | Posodobljeno 11. julij 2017 23.13 | Piše: STA, S. U.

Đoković je zadnji četrtfinalist v Wimbledonu, Johana Konta pa prva britanska polfinalistka po letu 1978.

Za Novaka Đokovića bo to deveti wimbledonski četrtfinale.

LONDON – Velika Britanija je po letu 1978 in Virginii Wade končno dobila polfinalistko domačega turnirja za veliki slam v Wimbledonu. To je postala Johanna Konta, ki je v četrtfinalu s 6 : 7 (2), 7 : 6 (5) in 6 : 4 premagala drugo nosilko Romunko Simono Halep in s tem dosegla največji uspeh v karieri. Romunka je zamudila priložnost, da postane nova številka ena ženskega tenisa, prvo mesto na kakovostni računalniški lestvici bo Nemki Angelique Kerber prevzela 25-letna Čehinja Katarina Pliškova kljub temu, da je v Wimbledonu izpadla že v drugem krogu.

Kontova se bo v polfinalu pomerila a 37-letno Venus Willams. Ta je postala najstarejša polfinalistka turnirja po Martini Navratilovi, ki je v polfinalu igrala pred 23 leti. Venus je s 6 : 3 in 7 : 5 premagala 17 let mlajšo tekmico Latvijko Jeleno Ostapenko, sicer zmagovalko letošnjega turnirja v Parizu. S

Drugič v karieri se je v polfinale Wimbledona uvrstila Španka Garbiñe Muguruza, v četrtfinalu je s 6:3 in 6:4 ugnala Rusinjo Svetlano Kuznjecovo, ki je v tretjem krogu ugnala Slovenko Polono Hercog. Španka se bo v polfinalu merila z Magdaleno Rybarikovo, ki je bila s 6 : 3 in 6 : 3 boljša od Američanke Coco Vandeweghe.

Edini dvoboj v moški konkurenci sta odigrala Novak Đoković in Francoz Adrian Mannarino, po treh nizih ga je dobil Srb. Preostali trije pari četrtfinala so bili znani že v ponedeljek, prvi nosilec Britanec Andy Murray se bo pomeril z Američanom Samom Querreyjem, Luksemburžan Gilles Müller, ki je v osmini finala izločil Španca Rafaela Nadala, s Hrvatom Marinom Čilićem, tretji nosilec Švicar Roger Federer pa s Kanadčanom Milošem Raonićem.

Deli s prijatelji