TENIS

Brez slovenskega uspeha v Portorožu

Objavljeno 06. avgust 2017 23.40 | Posodobljeno 06. avgust 2017 23.42 | Piše: STA, Ma. M.

Vseh šest Slovencev je obstalo v kvalifikacijah.

Simbolična fotografija.

PORTOROŽ – Vseh šest slovenskih predstavnikov v kvalifikacijah turnirja serije challenger v Portorožu se je poslovilo pred odločilnim zadnjim krogom. V soboto so v prvem krogu izpadli Matic Podlipnik, Janoš Žibrat in Enej Berghaus, danes pa še Domen Gostinčar, Dorian Tomaž Janežič in David Lucas Ambrožič.

Slovenijo bodo na turnirju z nagradnim skladom 43.000 dolarjev zastopali Blaž Kavčič, ki je prvi nosilec turnirja in ki bo tekmeca v prvem krogu dobil po koncu kvalifikacij, Grega Žemlja, Sven Lah, Tom Kočevar Dešman in Gregor Boh. Žreb je določil en slovenski obračun v prvem krogu, in sicer ŽemljaBoh, Laha čaka Španec Ruben Ramirez Hidalgo, Kočevar Dešman pa se bo udaril z Aldinom Setkićem iz BiH. Ob tem se bosta predstavili še slovenski dvojici David Ambrožič-Tilen Žitnik in Gregor Boh-Gregor Repina.

V ponedeljek bodo gledalci videli tri slovenske nastope: dvojico Boh-Repina, Kočevar Dešman bo moči v dvojicah združil s Špancem Jaimejem Fermosellem Delgadom, po 19. uri pa bo zaigral še Lah.

Deli s prijatelji