EP 2013

Brez poškodovanega Lakoviča

Objavljeno 31. julij 2013 13.44 | Posodobljeno 31. julij 2013 13.44 | Piše: STA, D. P.

Vstopnice za turnir Laško so še na voljo.

Kapetan komaj čaka začetek

CELJE – Slovensko košarkarsko reprezentanco od petka do nedelje čakajo tri nove prijateljske tekme v okviru priprav na septembrsko evropsko prvenstvo. Tekmeci v Celju bodo Latvija, Srbija in Turčija. Po dveh preizkušnjah v Domžalah in Litiji bodo slovenski #junaki konec tedna preizkusili dvorano Zlatorog, ki bo v prvem delu evrobasketa njihov drugi dom. S turnirjem Laško se hkrati začenjajo generalke dvoran, ki bodo gostile uvodne tekme; naslednja pride na vrsto Podmežakla, sledita Tivoli in Bonifika ter na koncu še Stožice.

14 igralcev

Lokalni organizacijski odbor EP 2013 zato obiskovalce prosi za nekaj potrpljenja, saj bo režim vstopa v dvorano potekal tako kot v času prvenstva. Preizkusil se bo tudi sistem dela novinarjev, prostovoljcev, delavcev okoli dvorane in drugega spremljevalnega osebja, vključno s prodajalci na stojnicah z uradnimi artikli EP 2013.

Slovenska reprezentanca se na turnir pripravlja v Zrečah. Selektor Božidar Maljković ima na voljo 14 igralcev, saj kapetan Jaka Lakovič zaradi bolečin v hrbtu vadi po posebnem programu. Zdravniška služba ga bo budno spremljala do petka, ko naj bi se pridružil ekipi tudi v igri na kontakt, na turnirju Laško pa Lakovič zagotovo ne bo nastopil.

Nachbar in Joksimović

»V drugem ciklusu priprav bomo popravili nekaj pomanjkljivosti, ki so bile opazne na prvih dveh tekmah. Rezultat na turnirju ni v prvem planu, bodo pa trije močni tekmeci zagotovo dobrodošli. Osredotočiti se moramo na svojo igro in se skušati čim bolje uigrati,« pravi Nebojša Joksimović.

Tudi Boštjan Nachbar meni, da bo turnir v Zlatorogu dobra popotnica za nadaljevanje priprav. »Vsi trije tekmeci, vključno z Latvijo, bodo nevarni in zahtevni. Videli bomo tudi, kako je prenovljena dvorana Zlatorog, ki bo v času evropskega prvenstva gostila naše tekme s Češko, Španijo, Gruzijo, Hrvaško in Poljsko.«

Vstopnice za turnir Laško so še na voljo. Za prvi dan, ko bo Slovenija ob 20.45 igrala z Latvijo, je cena 10 evrov, za dvoboja s Srbijo in Turčijo pa 10 oziroma 15 evrov. Največje je povpraševanje za tekmo v soboto ob 20.45 proti Srbiji, na voljo pa je tudi paket 3 + 1.

Deli s prijatelji