NBA

Brata Dragić že zmagujeta

Objavljeno 09. oktober 2014 10.02 | Posodobljeno 09. oktober 2014 10.02 | Piše: STA, P. Pa.

Zoran Dragić je dobil prvo priložnost, na pripravljalni tekmi je v dveh minutah zbral tri točke.

PHOENIX – V severnoameriški košarkarski ligi NBA so na vrsti pripravljalne tekme za novo sezono, ki se bo začela 28. oktobra. V noči na četrtek sta bila dejavna tudi oba brata Dragić, Goran in Zoran, ki sta z ekipo Phoenix Suns v domačem U. S. Airways Centru s 100 : 88 premagala brazilski Flamengo.

Goran Dragić je v 25 minutah dosegel šest točk, podajo in skok, njegov mlajši brat Zoran, ki se je ekipi pridružil pred tremi tedni, pa je prav tako že dobil priložnost in v dveh minutah na parketu dosegel tri točke. Prvi strelec Phoenixa je bil z 18 točkami Isaiah Thomas.

Prav tako je zaigral tudi Beno Udrih, ki je z ekipo Memphis Grizzlies izgubil pri moštvu Milwaukee Bucks s 83 : 86. Udrih je v 14 minutah dosegel dve točki, tri podaje in skok. Z 11 točkami je bil za Memphis najboljši igralec Jon Leuer.

Branilci naslova San Antonio Spurs so gostovali pri nemški Albi iz Berlina in morali v ključnih trenutkih tekme priznati premoč gostiteljem. Alba je v O2 Areni zmagala s 94 : 93. Tony Parker je za Spurse dosegel 28 točk, pri Albi je bil z 18 najboljši Jamel McLean.
 

Deli s prijatelji