EUROBASKET 2013

Boževe skrbi kot Zmagove

Objavljeno 24. julij 2012 13.45 | Posodobljeno 23. julij 2012 20.45 | Piše: Drago Perko

Slovenska košarkarska reprezentanca se je zbrala na pripravah pred pripravljalnima turnirjema.

Snidenje selektorja Božidarja Maljkovića in Gorana Dragića. Foto: Drago Perko

LJUBLJANA – Košarkarska mrzlica bo še nekaj dni in tednov tresla Slovenijo. Pred Košarkarsko zvezo Slovenije so še dve pomembni akciji ter nove skrbi, ene so slajše, druge precej manj. Prva se je začela včeraj, saj se je sila pomlajena članska vrsta odpravila na priprave v Kranjsko Goro. Druga, precej manj prijetna akcija, pa sliši na ime razkritje imen organizatorjev Eurobasketa. O tej zadnji na Leskovškovi še molčijo, v prihodnjih dneh pa bodo rekli bobu bob in razkrili imena gostiteljev EP, saj jih čas že preganja.

Selektor ni hotel govoriti o ciljih za Eurobasket 2013

Nekoliko več pozornosti je bilo včeraj namenjene članski vrsti. Selektor Božidar Maljković se je odločil za 19 dni priprav, ki jih bodo njegovi košarkarji sklenili z dvema turnirjema. Prvi bo v Ljubljani med 3. in 5. avgustom, drugi pa v Beogradu. Tisti v srbski prestolnici bo končan 10. 8., potem pa bo Maljković ostal kar v Srbiji, saj se bo le dan zatem poročil njegov sin Nebojša. »Imam takšne skrbi, kot jih je imel moj prijatelj Zmago Sagadin,« se je pošalil šjor Boža, ki poučen iz minule sezone ni hotel govoriti o ciljih za Eurobasket 2013, ki Slovence čaka čez leto dni. Spet pa je zatrdil, da upa, da bo imel na voljo vse razpoložljive sile in da gre lahko s pravo vojsko v boj (za kolajno). 
»Beno Udrih mi je kategorično zatrdil, da bo prihodnje leto igral,« je poudaril Maljković, ki je pripravljen še enkrat v boj za Sašo Vujačića, ki je že dejal, da naj ga ne kličejo. »Če bo treba, sem se sam pripravljen srečati z njim in ga povabiti, naj se nam pridruži,« ne skriva ambicij Maljković, ki je prišel na priprave svež, poln moči, zdi se, da je izgubil nekaj kilogramov, na obrazu pa vedrina in sproščenost. Morda ali pa zavoljo obljube Gorana Dragića, ki bo drugo leto v dresu Slovenije. »Letos sem dobil prosto poletje. To je sploh prvič po sedmih letih, da ne igram za nobeno reprezentančno selekcijo,« je Goran Dragić obujal spomine na mlajše reprezentančne selekcije, ko je Slovenija še osvajala kolajne. Zatrdil je tudi, da je zdaj takšna zvezda s takšnim statusom (to se kakopak pozna tudi na bančnem računu), da mu niti klub ne more preprečiti igranja za Slovenijo.

Nova imena v izbrani vrsti

Debi v članski vrsti bodo tako doživeli nekdanji kapetan Krke Jure Balažič, košarkar Elektre Žiga Zagorc, nekdanji košarkar Olimpije Erjon Kastrati ter kvartet mladih članov – Klemen Prepelič (lani je že vadil z ekipo), Matej Rojc, Alen Omić in Marko Pajić. Na priprave bo z nekaj dnevi zamude prišel Gašper Vidmar, ki rešuje klubski status za novo sezono, ko naj bi igral za turški Besiktas. Turki so se ogreli tudi za Boštjana Nachbarja, ki ne skriva želja, da bi se spet vrnil v Istanbul.
 

Deli s prijatelji