ODPUŠČEN

Boston se je odpovedal Zoranu Dragiću

Objavljeno 11. avgust 2015 09.51 | Posodobljeno 11. avgust 2015 09.51 | Piše: STA, S. U.

Mlajši brat košarkarja Miami Heata Gorana Dragića kljub napovedim ne bo nadaljeval kariere pri sloviti zasedbi iz Bostona.

BOSTON – Po poročanju ameriških športnih medijev je moštvo v severnoameriški košarkarski ligi NBA Boston Celtics preklicalo pogodbo s slovenskim reprezentantom Zoranom Dragićem. Mlajši brat košarkarja Miami Heata Gorana Dragića tako kljub napovedim ne bo nadaljeval kariere pri sloviti zasedbi iz Bostona.

Brata Dragić sta preteklo sezona začela pri Phoenixu, nato pa februarja v svežnju prestopila v Miami. Medtem ko je starejši Goran takoj prevzel eno vodilnih vlog v floridski ekipi, pa mlajši Zoran ni dobil veliko priložnosti za igro in je nazadnje zaigral v razvojni ligi za ekipo Sioux Falls. Njegovo povprečje na 16 tekmah v ligi NBA, ki jih je preteklo sezono odigral za Phoenix in Miami, je znašalo 1,8 točke, s povprečno minutažo le 4,7 minute na tekmo.

Ne bi dobil želene minutaže

Boston je Miamiju, prejšnjemu delodajalcu Zorana Dragića in njegovega starejšega brata Gorana, ki je z ekipo Miami Heat podpisal petletno pogodbo v vrednosti 90 milijonov dolarjev, v zamenjavo za Zorana prepustil tudi drugi izbor na naboru leta 2020. Ob tem pa je Miami Bostonu že izplačal 1,6 milijona dolarjev, kolikor naj bi znašala plača Zorana Dragića v novi sezoni. A je dogovor padel v vodo, kot kaže z obojestranskim soglasjem, saj tudi v Bostonu Dragić ne bi dobil želene minutaže.

Zoran Dragić je sicer trenutno vpet v priprave za letošnje evropsko prvenstvo, selektor Jure Zdovc ga je povabil na pripravljalni turnir v Rigi. Slovenija bo prvi del igrala v Zagrebu, kjer jo v prvi polovici septembra čakajo tekme z Nizozemsko, Grčijo, s Hrvaško, z Makedonijo in Gruzijo.

Deli s prijatelji