LIGA NBA

Bosh s trojko slabi dve sekundi pred koncem

Objavljeno 01. april 2013 10.45 | Posodobljeno 01. april 2013 10.45 | Piše: STA, T. L.

Miami brez Jamesa in Wada premagal San Antonio.

Tony Parker proti Chrisu Andersenu.

SAN ANTONIO – V ligi NBA je bil na sporedu veliki derbi med moštvoma San Antonio Spurs in Miami Heat. Čeprav so Floridčani nastopili brez prvih dveh zvezdnikov, LeBrona Jamesa in Dwyana Wada, so v Teksasu zmagali z 88 : 86 in se tako s tremi zmagami prednosti utrdili na prvem mestu razpredelnice.

Junak Miamija je bil Chris Bosh, ki je dosegel 23 točk, vključno s trojko slabi dve sekundi pred koncem za končni izid tekme. Ob njem so rahlo poškodovana zvezdnika nadomestili še Ray Allen (14 točk), Norris Cole (13) in Mike Miller (12).

Nezgoda ali preigravanja med trenerji?

Na novinarski konferenci po tekmi je moral trener Miamija Erik Spoelstra najprej odgovoriti na vprašanje, ali je Jamesa in Wada pustil na klopi kot odgovor trenerju San Antonia Greggu Popovichu, ki je nekaj podobnega storil novembra, ko je pred dvobojem z Miamijem nepričakovano posadil na klop svoje glavne adute Tonyja Parkerja, Manuja Ginobilija, Tima Duncana in Dannyja Greena. Klub je bil za to potezo kaznovan z 250.000 dolarji.

»Razumem vas, da vlečete vzporednice s tistim dogodkov, vendar ne, tokrat je šlo za poškodbo,« je dejal Spoelstra, ki je svojo odločitev pred tekmo zapisal kar na twitter in s tem še poglobil dvom o resničnosti trditve. LeBron James je tekmo izpustil zaradi poškodbe stegenske mišice, ki jo je staknil na tekmi proti New Orleansu, Dwyane Wade pa si je poškodoval gleženj na srečanju s Chicagom.

Ginobilija ne bo v začetku končnice

Tudi San Antonio ni bil popoln. Ginobili je manjkal zaradi poškodbe stegenske mišice, zaradi katere bo verjetno moral izpustiti začetek končnice.

Na preostalih prizoriščih je New York premagal Boston s 108 : 89, Washington je bil boljši od Toronta (109 : 92), New Orleans od Clevelanda (112 : 92), Chicago pa od Detroita (95 : 94).

Deli s prijatelji