DIRKA PO POLJSKI

Bole na Poljskem v majici najboljšega hribolazca

Objavljeno 06. avgust 2015 22.26 | Posodobljeno 06. avgust 2015 22.27 | Piše: STA, Mo. S.

Belgijski kolesar Bart De Clercq je prvi pripeljal v cilj.

Dirka po Poljski.

ZAKOPANE – Belgijski kolesar Bart De Clercq je prvi pripeljal v cilj pete, z 223 kilometri najdaljše etape letošnje dirke po Poljski. Član ekipe Lotto Soudal je za tri sekunde premagal Italijana Diega Ulissija in Švicarja Sebastiena Reichenbacha

Čeprav slovenska četverica ni končala med najboljšimi, je nase opozoril Grega Bole. Kolesar poljske ekipe CCC Sprandi Polkowice je bil med ubežniki, prvi pa je prečkal štiri gorske cilje prve kategorije. Po zadnjem je popustil in zdrsnil v glavnino, vendar je imel na koncu etape razlog za veselje, oblekel je namreč majico za najboljšega hribolazca.

V zadnje kilometre je skupaj prišla skupina desetih kolesarjev. Pet kilometrov pred ciljem se je Belgijec odpeljal naprej in samostojno akcijo izpeljal do konca.

Matej Mohorič (Cannondale-Garmin) je bil v etapi najboljši Slovenec na 73. mestu z zaostankom 20:45 minute. Pol ure in 17 sekund je zaostal Bole na 98. mestu. Luka Mezgec (Giant-Alpecin) je v cilj prispel na 116. mestu, tik pred Borutom Božičem (Astana), oba pa sta zaostala 31:57 minute.

De Clercq je tudi novi vodilni. Ulissi se je prebil na drugo mesto, zaostaja štiri sekunde, tretji je Italijan Davide Formolo z zaostankom šestih sekund. Mohorič je 46., Bole 85., Mezgec 99. in Božič 100.

Deli s prijatelji