DAVKI

Boksarski multimilijonar si lahko oddahne

Objavljeno 21. avgust 2014 12.59 | Posodobljeno 21. avgust 2014 12.59 | Piše: STA, D. P.

Medtem pa filipinska davkarija trdi, da boksar ni predložil prav nobenih dokazil o plačilu davka.

Bo ohranil svoje premoženje?

MANILA – Filipinski boksarski zvezdnik Manny Pacquiao, svetovni prvak v velterski kategoriji po verziji WBO, je dobil prvo zmago v bitki z državo, ki od premožnega Pacquiaa terja poplačilo več milijonov dolarjev neplačanih davščin. Filipinsko vrhovno sodišče je namreč do končne rešitve primera odločilo, da boksarju ne bo treba plačati 75 milijonov dolarjev varščine.

Prav tako zvezdniku vlada ne bo smela zaseči njegovega premoženja, dokler končna odločitev v primeru ne bo sprejeta.

Davčni dolg

Filipinska vlada od Pacquiaa terja poplačilo več milijonov dolarjev neplačanih davščin, gre za domnevni davčni dolg, ki se nanaša na leti 2008 in 2009. Boksar trdi, da je že plačal davek, in sicer v ZDA, zato mu davka ni treba še dodatno plačati na Filipinih, glede na to, da sta državi sklenili sporazum o izogibanju dvojnemu obdavčevanju. Medtem pa filipinska davkarija trdi, da boksar ni predložil prav nobenih dokazil o plačilu davka.

Zasegli so mu račune

Vlada je lani Pacquiau zasegla nekaj bančnih računov in eno od njegovih nepremičnin v elitnem predelu Manile. Davkarija pa je aprila odločila, da mora Pacquiao v zameno za odmrznitev zaseženega premoženja plačati astronomsko varščino 75 milijonov dolarjev. V skladu z odločitvijo vrhovnega sodišča mu te ne bo treba plačati.

Nesojeni nasprotnik Mannyja, tudi nekdanji svetovni prvak v velterski kategoriji po verziji IBF, Dejan Zavec podobnih težav nima, slovenska davkarija pa tudi ne ...

Deli s prijatelji