JUTRI DRUGA TEKMA

Bojan Zajc: Najlepše je zmagati na Jesenicah

Objavljeno 30. marec 2016 11.00 | Posodobljeno 30. marec 2016 11.00 | Piše: R. T.

Hokejisti Telemach Olimpije so povedli v finalni seriji državnega prvenstva.

Matej Hočevar v dvoboju s Tadejem Čimžarjem na prvi finalni tekmi za DP v Tivoliju. Foto: Mavric Pivk

LJUBLJANA – Hokejski privrženci so čakali na finalni obračun državnega prvenstva med Telemach Olimpijo in Sij Acroni Jesenicami, da bi lahko vsaj deloma pokazali prave navijaške strasti, ki so že skoraj povsem ugasnile v mednarodnih tekmovanjih, kjer kluba prav tako nastopata, ligi EBEL in INL. Na prvi tekmi so gledalci kar solidno napolnili Tivoli, 2200 jih je videlo dokaj prepričljivo zmago zeleno-belih s 3:1 (2:0, 1:0, 0:1). Za zmaje so zadeli Miha Logar, Gal Koren in Jure Sotlar, častni gol za železarje je zabil Miha Brus. Ker so Ljubljančani po dveh tretjinah vodili s tremi zadetki prednosti, so se pozneje osredotočili na branjenje vodstva. Jeseniški napadi so bili bolj ko ne jalovi, svoje delo je dobro opravil vratar Olimpije Olivier Roy. V seriji na tri zmage bodo tako imeli branilci naslova z Jesenic v nadaljevanju zahtevno nalogo. »Vedeli smo, da bo nekaj težav, ker dolgo nismo igrali močnih tekem in je včasih težko preklopiti. Dve tretjini smo bili veliko boljši in bi morali izkoristiti še kakšno priložnost več. A tudi Jeseničani so v zadnjem delu igrali zelo dobro in so pritisnili na vse ali nič. Vsekakor gremo na drugi tekmi na Jesenicah po zmago. Tam je najlepše zmagati,« je dejal trener ljubljanske zasedbe Bojan Zajc. Njegov varovanec Jure Sotlar, ki je bil osrednji mož obračuna, je pripomnil: »Moramo se pripraviti za vseh 60 minut, ne samo za 45. Malo se je poznalo, ker nismo imeli toliko kakovostnih tekem. A finale je poglavje zase, prvo tekmo pa smo vseeno odigrali dobro.«

Playboy Slavija tretja v DP

Hokejisti Playboy Slavije so osvojili tretje mesto v državnem prvenstvu. V edini tekmi za končno tretje mesto sta se pomerila poražena polfinalista, Založani pa so v gosteh premagali ECE Celje z 1:0 (0:0, 1:0, 0:0). Zmagoviti gol je dosegel Sebastjan Grošelj v 38. minuti, velike zasluge za zmago plejbojev pa grejo tudi vratarju Jakobu Raišpu.

»Prvi dve tretjini sta bili kar slabi, igrali smo v krču, Olimpija nas je predrsala, bila prva pri ploščku, premalo smo si pomagali... To je bila posledica individualnih napak. Na koncu, ko nam je šlo za nohte, smo pokazali, da lahko igramo agresivno. A pri tako kakovostnem vratarju, kot ga ima Olimpija, je treba priložnosti izkoristiti. Premalo smo streljali, sem pa zadovoljen z zadnjimi 20 minutami in upam, da jih lahko prenesemo na četrtkovo tekmo,« upa strateg Gorenjcev Dejan Varl pred drugo finalno tekmo, ki bo v četrtek ob 19.30 v Podmežakli. Olimpija naskakuje 15. zvezdico za naslov državnega prvaka, Jesenice so jih doslej zbrale 10.

Risinje na SP na Bledu

Na Bledu bo ob 2. do 8. aprila svetovno prvenstvo v hokeju za ženske v diviziji II skupine A. Risinje se bodo pod vodstvom selektorja Acija Ferjaniča borile za uvrstitev v višji razred s Hrvaško, Veliko Britanijo, Južno Korejo, Poljsko in Severno Korejo. Vstop na vse tekme svetovnega prvenstva bo prost. Spored tekem Slovenije: Poljska (sobota, 2. april, ob 20.30), Hrvaška (nedelja, 3. april, 16.30), Velika Britanija (torek, 5. april, ob 20.00), Severna Koreja (četrtek, 7. april, ob 20.00), Južna Koreja (petek, 8. april, ob 20.00). V ponedeljek, 4. aprila, in sredo, 6. aprila, ko sta na prvenstvu prosta dneva, bodo v sodelovanju z Višjo strokovno šolo za gostinstvo in turizem Bled organizirali zanimiv spremljevalni program (barvno rolanje, floorball, lacrosse, freestyle BMX/MTB, živa glasba …). Več o tem na spletni strani www.hokej.si.

Finalne boje bi radi Jeseničani čim bolje izkoristili za izboljšavo organizacijskega ustroja kluba. Ni skrivnost, da si želijo že v prihodnji sezoni sodelovati v ligi EBEL, kar pa zahteva profesionalno delovanje članskega moštva. Tudi zato se je z odprtim pismom še enkrat oglasil predsednik HDD Sij Acroni Jesenice Anže Pogačar, ki med drugim sporoča: »Pogled vodstva kluba v bližnjo prihodnost je jasen. Želimo si stopiti korak naprej. Toda, da bi lahko dosegli ligo EBEL, je potrebna zelo široka podpora vas, ki imate radi jeseniški hokej. Ali bomo priložnost, ki se ne ponudi vsako sezono, izkoristili ali ne, je odvisno tudi od nas. Trenutno vodstvo kluba ima veliko željo združiti in povabiti vse, ki vam je mar za jeseniški hokej in posledično tudi za vstop v ligo EBEL v sezoni 2016/2017.« V Podmežakli tako v svoje vrste vabijo nove moči z denarjem, kreativnostjo, pozitivnimi idejami, pa tudi tiste, ki lahko pomagajo kot prostovoljci. Težko je pritrditi tezi, da so letos na Jesenicah že dozorele razmere za delovanje profesionalnega kluba, ki bi lahko povsem konkurenčno tekmoval v ligi EBEL. Izkušnja s Telemach Olimpijo, ki kljub stalnemu igranju v EBEL, a skromnih rezultatih nikakor ne more pridobiti novih sponzorjev in partnerjev, ki bi znatno dvignili športno in organizacijsko raven kluba, govori sama zase. Mar slovenski klubski hokej v razširjenem avstrijskem prvenstvu res potrebuje kar dve ekipi, ki bi bili tako rekoč obsojeni na dno lestvice že zaradi tega, ker ne moreta zagotoviti dovolj denarja za konkurenčno moštvo?

Deli s prijatelji