ODSTOP

Bojan Zajc: Če ni rezultatov, trener gre

Objavljeno 16. oktober 2013 10.24 | Posodobljeno 16. oktober 2013 10.24 | Piše: Marko Uršič

Po poraznem uvodu v novi sezoni lige EBEL je odstopil trener Olimpijinih hokejistov.

Bojan Zajc ne uri več ledenih zmajev. Foto: Roman Šipič

V Sloveniji se hokeju na ledu res ne pišejo lepi časi. Krizno brezno žre klube, enajst porazov v še enem več nastopu v ligi EBEL pa je trenerja Olimpije Bojana Zajca privedlo do tega, da je v ponedeljek nepreklicno odstopil s svoje funkcije. Nekdanji reprezentančni branilec je v lanski sezoni po polomnem začetku prejšnjega stratega iz Finske Heikkija Mälkiäja zeleno barko znova usmeril v pravo smer plovbe. A s težavami in z improvizacijskimi strategijami, ki ledeni Tivoli pestijo že več sezon, je Olimpijin ledolomilec v novi sezoni ostal ulovljen v ledu, na zadnjem mestu lestvice EBEL, Zajc pa je zapustil palubo. A ni glavni krivec za rezultatski potop Olimpije v sezoni razširjenega avstrijskega prvenstva.

Bojan Zajc po odhodu iz vsega noče delati nobene zgodbe niti dvigovati prahu

»Ne mislim mešati zadev. Stvar je taka, v ponedeljek sem naredil, kar sem. Menim, da je korektno in tudi nočem s prstom kazati na koga. Dejstvo je, da sem najbolj odgovoren za rezultate in nočem delati iz tega nobene zgodbe in dvigati prahu,« je začel Zajc. Je taka praksa, da po takem nizu porazov zamenjajo trenerja ali pa, da sam odstopi? »Seveda, saj je logično. Iz tega ne mislim delati nobene zgodbe pa tudi ne bom ničesar komentiral. Stvar je jasna.«

Je bila pred sezono prisotna skepsa, ker ste bili nekaj časa zaradi evropskega prvenstva v košarki brez dvorane in ker se ni vedelo, ali bo Medveščak Olimpiji lahko na dvojno licenco posodil igralce? »To ni res. Tega ne bom ne komentiral ne pogreval. Ne mislim nič jokati. Stanje je tako. Normalno, če ni rezultatov, je treba trenerja zamenjati oziroma ta odstopi. Nisem ne prvi ne zadnji, ki se mu je to zgodilo. Sem najbolj odgovoren za rezultat, čutiš pa, da ne gre, pa igralci tudi.« Bo zdaj počakal na priložnost, da ga pokliče kakšen drug klub? »Najprej je treba razmisliti, kako naprej. Nekaj se bo že pokazalo. Z Olimpijo sem se lepo razšel, ne mislim delati nobene zgodbe,« je sklenil zdaj že nekdanji trener hokejistov Olimpije Bojan Zajc.

Deli s prijatelji