ZAHTEVNA TEKMA

Boj za končnico pivovarjev in os

Objavljeno 24. november 2017 10.00 | Posodobljeno 24. november 2017 10.00 | Piše: Marko Uršič

Celje Pivovarno Laško v ligi prvakov čaka nov nemški rival, Flensburg. Gorenje v boju za napredovanje gosti švicarsko zasedbo Kadetten.

Urban Lesjak bo tudi tokrat želel zakleniti celjska vrata. FOTO: Matej Družnik

LJUBLJANA – Rokometaši Celja še niso preboleli nesrečnega poraza s Kielom, že jih v nedeljo ob 17. uri v Zlatorogu čaka tekma 9. kroga skupine B lige prvakov s Flensburgom. V boju za vsaj šesto mesto in osmino finala pa je pomembna vsaka točka. V celjski ekipi ob številnih poškodbah zaradi počenega rebra tokrat ne bo še Jake Malusa. »Flensburg ima zelo močno obrambo s postavitvijo 6-0 in dvema odličnima vratarjema. So kompaktna ekipa z velikim naborom različnih igralcev, so pa morda celo bolj sproščeni, odkar imajo novega trenerja in zato še hitreje udejanjijo vse naloge. Potrebna bo najvišja zbranost,« je opozoril trener Celjanov Branko Tamše. »Ko igramo doma in je Zlatorog poln in glasen, kot je bil proti Kielu, imamo še osmega igralca, s katerim se lahko kosamo z vsako ekipo na svetu. Nas pa seveda to ne sme zanesti, vseh šestdeset minut igre moramo biti osredotočeni,« pa je bilo videnje Branka Vujovića. Gorenje bo jutri ob 19.30 v okviru 9. kroga skupine C lige prvakov v Rdeči dvorani gostilo švicarski Kadetten iz Schaffhausna. V boju za uvrstitev na prvi dve mesti, ki vodita v dodatna dvoboja za preboj v osmino finala, so v ospredju Skjern z 12 točkami ter velenjski klub in Ademar s po desetimi.

»Čaka nas zahtevna tekma s Kadettnom, tako v taktičnem kot psihološkem pomenu. Ekipa iz Shaffhausna je namreč zelo dobra, z reprezentanti različnih držav, tudi zelo izkušena, saj že dolgo igra v ligi prvakov. Proti Dinamu iz Bukarešte smo imeli odličen le en del dvoboja, ta tekma pa bo drugačna. Potrebni bosta precej boljša igra v obrambi in mnogo več zbranosti tudi v napadu. Pod narekovaji je v najboljšem položaju Skjern, pri drugih pa bo morebiti odločala tudi razlika v zadetkih,« pravi trener Gorenja Željko Babić. Kapetan Niko Medved pa je navrgel: »Že pred začetkom smo vedeli, da na vseh domačih tekmah ne bomo smeli storiti napake.

»Ko je Zlatorog poln in glasen, imamo še osmega igralca, s katerim se lahko kosamo z vsako ekipo na svetu.«

Zatorej proti Kadettnu merimo le na zmago. Švicarska ekipa je sestavljena iz dobrih posameznikov, glede na to, da so že skoraj odpisani, menim, da je to nekako le dobro zanje, igrali bodo lahko povsem brez pritiska. Glede na prejšnjo tekmo z Dinamom moramo predvsem izboljšati igro v obrambi, ta ni bila na takšni ravni, na kakršni bi si želeli, da bi bila.« Konec tedna bosta v povratnih tekmah 3. kroga pokala EHF igrala dva slovenska kluba. Koper 2013 jutri ob 19. uri gosti Gwardio iz poljskih Opol (prva tekma 25:30), Riko Ribnica pa v nedeljo ob 18.00 sprejema klub Riihimäen Cocks, uvodno tekmo je dobil finski klub s 24:17. 



 

 

Deli s prijatelji