TRADICIONALNA TEKMA

Boj Katanca in Zdovca na parketu v Stožicah

Objavljeno 04. december 2014 12.11 | Posodobljeno 03. december 2014 19.45 | Piše: Drago Perko

Na tradicionalni košarkarski tekmi zvezd se bodo pomerili nogometaši in košarkarji.

Šport združuje – rašo Nesterović, Sašo Udovič in Marko Milić. Foto: Drago Perko

December je primeren za obračune, tudi tiste revijalne. Že lep čas so zadnji dnevi v letu rezervirani za košarkarske tekme zvezd. Letos se prireditev vrača v Ljubljano, še drugič jo bodo 28. decembra gostile Stožice. Tokratni košarkarski dan bo dobil še novo dimenzijo, na parketu se bosta namreč med drugimi pomerili mešani ekipi, ki ju bodo sestavljale košarkarske in nogometne legende.

Brez Zahoviča

Poleg standardnih tekem (selekcije U13, U15, kandidati za kadetsko, mladinsko in mlado reprezentanco) bo ob 17.15 na sporedu tekma legend iz dveh športov, ki ju bosta vodila selektorja reprezentanc Srečko Katanec in Jure Zdovc. Med košarkarji so prijavljeni Primož Brezec, Jaka Daneu, Slavko Duščak, Dušan Hauptman, Roman Horvat, Walter Jeklin, Ivica Jurković, Slavko Kotnik, Mario Kraljević, Marko Milić, Rašo Nesterović, Matjaž Smodiš in Rado Trifunović, na drugi strani pa so Mile Ačimović, Aleš Čeh, Sebastijan Cimerotić, Mladen Dabanović, Marinko Galič, Amir Karić, Ilija Kitić, Igor Lazić, Milan Osterc, Miran Pavlin, Ermin Raković, Mladen Rudonja, Marko Simeunovič in Sašo Udovič. Manjka Zlatko Zahovič, ki bo, tako pravijo na Košarkarski zvezi Slovenije, v tistem času na počitnicah v tujini.

Galić in Jagodnik dvoživki

»Včeraj smo začel trenirati na skritih lokacijah. Verjamem, da bomo dobro pripravljeni,« je v svojem slogu dejal Sašo Udovič, član zlate generacije, ki je dvakrat spravila Slovenijo v nogometni delirij. Poudaril je, da je nogometnim legendam v veliko čast, ker sta jih na parket povabila Rašo Nesterović in Marko Milić. »Zanimivo bo! Verjamem, da se bo zbralo veliko gledalcev, ki bodo na delu videli najbolj priljubljeni reprezentanci v Sloveniji,« je pristavil Milko. Kot nam je uspelo izvedeti, sta imeli obe generaciji v svojih vrstah dva igralca, ki sta mojstra za oba športa. Med nogometaši je prednjačil košarkar, danes 44-letni Marinko Galič, ki je pri 14 letih dobil poziv za igranje v republiški selekciji nogometa in košarke. »Prvi poziv je prišel za košarko, a je bilo istočasno v Ljubljani tudi nogometno selekcioniranje. Odločil sem se za nogomet in tam ostal,« se Gala spominja razpotja v življenju. Obratno se je odločil Goran Jagodnik, ki danes pri 40 še igra. »Bil sem mladinec Plame, a profesionalno sem igral za Koper. V nedeljo sem odločil derbi, v torek pa mi je trener Vječeslav Kavedžija prepovedal. Saj niti ni vedel, da igram, izdal me je članek v Primorskih novicah,« se Jagodnik spominja konca svoje nogometne kariere.

Navijači izbirajo kapetana

Ekipe, članske in revijalne, bodo izbirali košarkarski navdušenci z glasovanjem na spletu. Izbirali bodo lahko po enega košarkarskega in enega nogometnega kapetana, ki bosta nato izbrala svoji zasedbi po sistemu košarkar-nogometaš-košarkar. Drugo glasovanje bo potekalo za najljubši peterki lige Telemach ter dva trenerja.

Vstop na tekme mlajših kategorij bo brezplačen, za tekmi legend ter igralcev lige Telemach bo veljala enotna vstopnica po ceni od 6 do 10 evrov. Niti letos ne bodo pozabili na tekmovanje v zabijanju, metanju trojk in spretnostni poligon. Organizatorji obljubljajo prvovrstni šov z novo projekcijsko tehniko, imenovano video mapping, ki površine spreminja v 3D-sliko. Tekmi legend in članov bo prenašal televizijski kanal Sportklub.

 

Deli s prijatelji