NAGRADE

Bloudkovi nagrajenci so biatlonci, Izlakar, Fabjan in Markovičeva

Objavljeno 12. februar 2013 22.22 | Posodobljeno 12. februar 2013 22.22 | Piše: Ma. F., STA

Najvišja državna priznanja za šport, Bloudkove nagrade, so za leto 2012 prejeli biatlonska mešana štafeta, atlet invalid Franjo Izlakar, trener v judu Marjan Fabjan in športna plezalka Mina Markovič.

Klemen Bauer, Jakov Fak in Teja Gregorin

LJUBLJANA – Najvišja državna priznanja za šport, Bloudkove nagrade, so za leto 2012 prejeli biatlonska mešana štafeta (Andreja Mali, Teja Gregorin, Klemen Bauer in Jakov Fak), atlet invalid Franjo Izlakar, trener v judu Marjan Fabjan in športna plezalka Mina Markovič.

Podelitev, 48. po vrsti, je bila v Unionski dvorani ljubljanskega Grand hotela Union. Poleg štirih nagrad, tri za vrhunski mednarodni športni dosežek in eno za izjemen prispevek k razvoju slovenskega športa (Marjan Fabjan), so podelili še 11 plaket. Te so prejeli Iztok Durjava, Jure Kufersin in Mirko Šeruga za življenjsko delo v športu, za pomemben mednarodni dosežek v športu skupaj alpinista Nejc Marčič in Luka Stražar ter še Filip Flisar, Anja Klinar, Benjamin Savšek in Matevž Lenarčič, za pomemben prispevek k razvoju slovenskega športa pa Andreja Razlag, klub Flip Piran ter Uroš Velepec.

Deli s prijatelji