TENIS

Blaž Kavčič kot Grega Žemlja?

Objavljeno 08. julij 2014 00.28 | Posodobljeno 08. julij 2014 00.29 | Piše: STA, Ma. F.

Kavčič je trenutno v izvrstni formi.

Blaž Kavčič.

PORTOROŽ – Prvi nosilec drugega teniškega turnirja challenger Tilia Slovenija Open v Portorožu je Ljubljančan Blaž Kavčič. Njegova naloga ta teden je, da ponovi dosežek Grege Žemlje z lanske premierne izvedbe turnirja, ko je bil Žirovničan prav tako najvišje postavljeni igralec in je na koncu visoko dvignil pokal za zmagovalca.

Kavčič je trenutno v izvrstni formi. V zadnjem mesecu je odigral 15 dvobojev in jih 14 dobil; osvojil je dva turnirja challenger v Uzbekistanu in na Kitajskem, tretjega pa je izgubil v finalu.

»Po vseh težavah, ki sem jih imel s stopalom in zaradi katerih sem moral na operacijo ukleščenega živca, se zdaj odlično počutim. Tako fizično kot psihično sem naredil korak naprej, in ko zdaj gledam na pretekle težave, se vprašujem, ali ni bila to mogoče moja usoda,« pravi Kavčič.

Čeprav je prvi nosilec in na najnovejši lestvici ATP na 85. mestu, kar je le 17 mest slabše od njegove rekordne uvrstitve iz leta 2012, se Kavčič ne počuti kot glavni favorit za zmago v Portorožu.

Kavčič bo verjetno tudi edini slovenski adut za zaključne boje v Portorožu. Najvišje uvrščeni Slovenec na lestvici ATP, Ptujčan Blaž Rola, ta teden namreč nastopa na turnirju ATP v Stuttgartu, Aljaž Bedene ima svoje zamisli, načrt Žemlje, da bi branil lanski naslov, pa so mu preprečile zdravstvene težave.

Deli s prijatelji