SP

Blake odpovedal nastop v Moskvi

Objavljeno 17. julij 2013 11.21 | Posodobljeno 17. julij 2013 11.21 | Piše: STA, D. P.

Zaradi dopinških kršitev v Moskvi ne bo niti Asafe Powlla in Američana Tysona Gaya.

Blake je presenetil Bolta in svetovno tekaško javnost.

KINGSTON – Potem ko so v zadnjih dneh atletski in športni svet dodobra zamajali dopinški primeri nekaterih znanih športnikov z Jamajke in iz ZDA, je zdaj znano tudi, da naslova na avgustovskem svetovnem prvenstvu v Moskvi ne bo branil prvak v teku na 100 metrov, Jamajčan Yohann Blake. Ne zaradi dopinga, temveč zaradi poškodbe kite v podkolenskem zgibu.

Poškodovan od aprila

Ta poškodba 23-letnega Blaka muči že od aprila. »Poškodba, ki se vleče že tri mesece, je Yohannu preprečila, da bi dosegel potrebno stopnjo fizične pripravljenosti, s katero bi lahko bil na ravni svojih dosežkov,« je odločitev o odpovedi nastopa v Moskvi pojasnil njegov agent Cubie Seegobin.

Blake ima osebni rekord 9,69 sekunde, na zadnjem svetovnem prvenstvu pred dvema letoma v Teguju pa je do zlata v sprintu prišel potem, ko so zaradi prehitrega starta v finalu diskvalificirali njegovega slavnejšega rojaka Usaina Bolta. Za zlato je na zadnjem SP zadostoval čas 9,92.

Brez Powlla in Gaya

Odpoved drugega najhitrejšega Jamajčana bo še dodatno osiromašila kraljevsko disciplino na SP; zaradi dopinških kršitev v Moskvi namreč ne bo niti njegovega rojaka Asafe Powlla in Američana Tysona Gaya.

Deli s prijatelji