ZMAGA

Bertoncelj na evropskih igrah do zlata

Objavljeno 20. junij 2015 16.15 | Posodobljeno 20. junij 2015 16.35 | Piše: STA, Mo. S.

Telovadec Sašo Bertoncelj je navdušil na konju z ročaji.

Sašo Bertoncelj se je izkazal

BAKU – Zadnje sezone najboljši slovenski telovadec Sašo Bertoncelj je na prvih evropskih igrah v Bakuju spisal zgodovino, saj je kot prvi slovenski športnik osvojil odličje. Na konju z ročaji je pritelovadil do zlatega odličja, kar je za Škofjeločana obliž na rane po ne preveč uspešnem uvodu v sezono.

Tridesetletni Škofjeločan je za vajo prejel oceno 14,966 in tesno ugnal Ukrajinca Olega Stepka (14,600), ki nastopa za Azerbajdžan, ter Britanca Brinna Bevana, ki je s 14,200 precej zaostal za najboljšima. V finalu so nastopili še Rus David Beljavskij, Ukrajinec Oleg Vernjajev in Slovak Slavomir Michanak, ki so se uvrstili od četrtega do šestega mesta.

V Bakuju končno uspeh

Škofjeločan se na letošnjih tekmah svetovnega pokala ni najbolje izkazal. Na vseh tekmah se je sicer uvrstil v finale, vendar na stopničke ni stopil. Najboljši je bil v Cottbusu in Varni, ko je bil četrti. Na teh tekmah ni prikazal sestave brez napake, kar ga je oddaljilo od odra za zmagovalce. Tudi na prvem vrhuncu sezone, aprilskem evropskem prvenstvu v francoskem Montpellieru, ni posegel po najvišjih mestih. Že v kvalifikacijah se mu je pripetila napaka in tekmovanje je končal daleč v ozadju.

Tridesetletnik, varovanec selektorja Sebastijana Piletiča, ki ga tudi spremlja v glavnem mestu Azerbajdžana, ima doslej poleg zlatega odličja na evropskih igrah še prvo mesto na sredozemskih igrah v Mersinu 2013, na evropskih prvenstvih 2010 in 2014 pa je bil bronast. Vrh sezone Bertonclja še čaka, na jesenskem svetovnem prvenstvu v Glasgowu bo namreč lovil mesto za olimpijske igre v Riu de Janeiru prihodnje leto.

Deli s prijatelji