NI DENARJA

Beograjski Partizan brez evrolige?

Objavljeno 27. junij 2013 10.28 | Posodobljeno 27. junij 2013 10.28 | Piše: STA, D. P.

»Položaj je v tem trenutku tako težek, da lahko samo zaklenem vrata Partizana. Vem, da bi mnogim to bilo pogodu, mi kljub vsemu nismo bili državni projekt in nimamo denarja.«

Trener Partizana Dušan Vujošević.

BEOGRAD – Vodstvo beograjskega košarkarskega kluba Partizan je objavilo, da je v finančnih škripcih. Predsednik serijskih (12-krat zapored) srbskih prvakov Predrag Danilović je dejal, da je položaj kluba izredno težek in da bo moštvo le s težavo zbralo sredstva, da bi igralo v domači ligi, kaj šele v regionalni ligi ali evroligi.

Bo zaklenil in šel?

»Položaj je v tem trenutku tako težek, da lahko samo zaklenem vrata Partizana. Vem, da bi mnogim to bilo pogodu, mi kljub vsemu nismo bili državni projekt in nimamo denarja. V tem trenutku nimamo sredstev za igranje v domačem prvenstvu niti v jadranski ligi, kaj šele v evroligi,« je na novinarski konferenci Partizana dejal Danilović.

Politika brez občutka

Predsednik kluba je razkril, da so igralcem dolžni poldrugi milijon evrov, državi pa pol milijona evrov davkov, z obrestmi 1,2 milijona evrov. »Politiki nimajo občutka za rezultate, ki smo jih dosegli, vsem pa je jasno, da dokler politiki ne prikimajo, ni pomoči. Zato jih prosim, naj prikimajo še Partizanu,« je dejal Danilović. Košarkarji Partizana so nedavno tega osvojili 20. državni naslov (štiri od teh v SFRJ), v zadnjih sedmih letih pa so bili kar šestkrat prvaki jadranske lige.

Deli s prijatelji